Väderprognos för 5 dagar

onsdag 11 maj 2016

Trevligt besök!


Idag kom gulliga Eva på besök. Vi fikade och hade en mysig pratstund. Hon hade en  länge efterlängtad manick. En grunka att smälta choklad i.Jag har haft en, men den lyckades Eva ha sönder i somras, då vi packade ihop inför renoveringen. Självklart ville hon ersätta den och en vän hon har i Tyskland fixade en åt oss, eftersom vi inte hittade en på närmare håll än Tyskland. Synd att påsken är över för min älskling, innan han gick bort, och jag gjorde ofta eget godis av choklad och egen mandelmassa till Påsk och Jul. Nu får jag leka själv, men det går säkert bra. Jag har några vilda idéer, men inte idag, jag har ju gjort så mycket annat.


Jag började dagen med att koka aprikosmarmelad. Jag åt upp det sista av förra koket igår och jag var tvungen att fylla på lagret. Det är nästan ett måste på den ena frukost mackan under en smakrik lagrad ost.
Jag började igår med att blötlägga de torkade aprikoserna och kokade dem länge och det blev marmelad så småningom. Jag gjorde det lite annorlunda mot vanligt. Jag använde inte min stavmixer, utan bara mosade dem med sked, när de nästan hade kokat sönder. Det syns att det är mer större bitar i den än förut. Det blir säkert jättegott, det brukar den bli och kul med större aprikosbitarna i. Som vanligt har jag varit extra snål med sockret. Aprikoserna är nog så söta, men lite socker måste det vara trots allt.

Annars har tävlingen Bocuse d'Or (VM i den högre kokkonsten) 2016 i Budapest där EM segraren utses som jag tittade på. Jag väntar ivrigt på prisutdelningen som börjar klocka 18:00. Resultaten får jag skriva om en annan dag, För Sverige tävlar Alexander Sjögren, hans två rätter såg jättegoda ut. Synd att man inte får smaka...

Ha en fortsatt trevlig onsdag!

 /Julia

PS
Och vinnaren blev Ungern! Norge blev tvåa och Sverige knep tredje platsen! 

DS


12 kommentarer:

 1. Alltid trevligt med besök! Marmeladen låter god! Ta tass om er! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är underbar!!! 1000 gånger bättre än den man hittar i affärerna!

   Radera
 2. Kul med besök!
  Oj nu ska här göras godis som du blir sugen på, vi vet ju att du äter väldigt lite men kul att själv kunna göra det lätt när du vill.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Doppa färsk frukt och bär i fin mörk kvalitetschoklad, det blir goda grejer det!!!
   Jag har nog säkert nån gottegris som vill smaka 😛

   Radera
 3. Alltid kul med trevliga besök! Gissar att du kommer hitta på mycket gott med choklad framöver fast påsken har varit. :)
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Hemmagjort godis är det bästa och med frukter jätte gott. Din goda marmelad fixar jag också emellanåt så goood. Tack för receptet på den.
  Kul att din goa vän kom på besök. Kramizar till er från ett soligt mrn liiiyr kyligt norr. / Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. ALLA som har gjort och eller smakat på min marmelad har tyckt om den. Jag ger ofta bort den som present!
   Jättekul att ni också tycker om den :)

   Radera
 5. Va gott med hemmagjord aprikosmarmelad. Det måste jag prova att göra :-) Tycker också det är gott med marmelad och en smakrik ost på mackan.

  SvaraRadera
 6. Mmm, smälta choklad och doppa godsaker i är ju så gottigt. Att göra eget påsk och julgodis likaså :D
  Inte illa att knipa en tredje plats av Sverige :) Något vi missat helt.
  Nospussar och trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är man en matnörd som jag, håller man reda på tävlingarna som går 🐱

   Radera