Väderprognos för 5 dagar

onsdag 25 maj 2016

GodmorgonLite uppdateringar om vad som händer i min lilla trädgård. Min pensionerade Hustomte hörde äntligen av sig igår. Han berättade att det var en krånglande mobil som gjorde att han inte hade läst mina SMS förrän igår.

Jag berättade om min nya gräsklippare och frågade om han kunde komma för att klippa min maskrosodling i år också.. Han gjorde ett så fint jobb förra sommaren.
Han kom på eftermiddan!!!


Här får ni en bild före hans fina jobb och en hur det såg ut under arbetets gång.


Han kommer tillbaka till Midsommar och klipper en gång till, så gräsmattan blir riktigt fin till helgen. Han var mycket nöjd med min nya gräsklippare, den kändes rejäl och det gick lätt att klippa med den berättade han efteråt. Det är så skönt att få hjälp med gräsmattan mot en skälig betalning den kommande sommar också. Tack snälla L för hjälpen! Ock tack käraste P för att du hjälpte mig att välja viken jag skulle köpa, du valde rätt!

Jag har förresten uppdaterat bakgrunden också med en nytagen bild på mina vackra blommande äppelträd. Det är som ett hav av blekt rosa blommor. De är så vackra så här års. Plommonträdet har nästan blommat över. Jag hoppas på många plommon. Jag älskar dem som växer i trädgården.

Det är svalare idag och det känns skönt. Det var nästan kvavt igår. Vi ska inte göra måna knop idag. Amanda ligger i sin transport och sover gott i fotänden i min säng. Hon bara öppnade ett öga när jag fixade till sängen och la fleecepläden som jag använder som överkast.

Nu ska jag äta min frukost.Mitt te har dragit färdig, så nu är det bara mackorna som ska göras,

Vi önskar er alla en solig onsdag!

 /Julia


10 kommentarer:

 1. Så bra att gräsklipparen blev till belåtenhet :)
  Ja, så fint äppelträdet blommar, så många blommor. Hoppas det blir massor av goda äpplen till hösten sen :)
  Nospussar

  SvaraRadera
 2. Kanon att hustomten blev nöjd med ditt inköp.
  Visserligen är maskrosorna fina när de blommar men man vill ändå inte ha dom i trädgården.
  Varmt och kvavt hos oss också och matte säger att hon blir svettig bara av tanken att röra sig, hihi! Vilket hon tydligen gör massor av på jobbet.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 3. Vad skönt att du får hjälp med gräsklippningen. Tycker det är så trist att klippa gräset, så jag har investerat i en robotgräsklippare. Jätteskönt att sitta och titta när den far runt. Ska visst bli kallare ett tag nu igen, men hoppas det blir en skön sommar sen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är ganska stöldbegärliga. dom självgående och ska de göra "nytta" är dom dyra också...

   Radera
 4. Härligt att du får hjälp med gräset i sommar också och att din nye klippare blev godkänd.Visst doftar det gott av allt som grönskar nu. Speciellt då det har slutat regna. Regnet rensar luften liksom. Såg att de tre stora syrenbuskarna börjat grönska. Hoppas nu på litr mer sol och värme bara. Min potatis växer så det knakar/ planterade i en hink på balkongen. Andra gångenn jag testar på detta. De blev lagom stor då. Salladen borde kommma upp snart också. Paprikan växer. Köpte ett mini växthus i år/ har tänkt så länge. Må nu så gott och njut i solen på din nyklippta fina gräsmatta. Nosbuffar till.Amanda och kramizar Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gör vi, speciellt Amanda. Det är nyklippt och jättefint i hennes rastgård också!

   Radera
 5. Skönt att kunna få hjälp med gräsklippningen! Det är så himla vackert när träden blommar :)

  SvaraRadera