Väderprognos för 5 dagar

lördag 21 november 2015

En liten uppdatering.


Dagarna går så fort, fast jag inte gör så mycket. Veckan började jättebra med ett besök av Eva. Med sig hade hon en jättekasse från IKEA. I den fans en del köksprylar som hon var gullig nog att handla åt mig, när hon ändå skulle dit, nya gardinstänger och några mjuka, gosiga leksaker till Amanda.

På tisdagen kom ett jättepaket med posten, den med ifrån IKEA, som posten (självmant!!!) körde ända hem. Jag hade köpt en ny bordslampa till mitt lilla skrivbord och en golvlampa.

Jisses så tunga det var, inte hjälpte det att det fans förvaringsburkar i glas och annat tungt också i samma paket. Ni kan själva se hur stor den var. Eftersom jag är envis, som få, packade jag upp den själv. Hemtjänsten fick dock hjälpa mig att få ut kartong mm ur huset.

Onsdagen var rätt lugn med ännu ett kärt besök. Denna gången av Diakonen Jemima. Hon hade tagit ut lite kontanter åt mig. Dessutom hade hon en laddning med färdig mat, en underbart god köttgryta, med sig också som numera finns i frysen.

På torsdagen kom mina nya möbler i 7 stora och tunga platta paket från Jysk. En stor (2 m bred)  och fin garderob till sovrummet, två bokhyllor av "Billy" typ, till båda sidor om gavelfönstret, och en liten byrå att ha bredvid ytterdörren, där Hemtjänstens pinaler kan förvaras i. Dessutom kom två rullgardiner till fönstren som vetter mot verandan..
 

Dessa måste någon hjälpa mig att skruva ihop. Min "Hustomte" är vidtalad, men troligen måste jag leja bort arbetet på annat håll. Han är ju pensionär och de är mycket tunga att handskas med. Jag kan ju inte hjälpa till, även om jag ville och Jysk har inte monteringshjälp som många av de "fina" butikerna har på "dyra" gatan, bara hemkörning med in-bärning. Som ni kan se väger det första (av 4 som hör till garderoben) paketet hela 45kg. Sammanlagt väger garderobens alla delar 184 kg tillsammans i olika kartonger!!!
Jag ska försöka kontakta "Veterantjänsten" och fråga vad de tar för monteringsjobbet. Sedan är huset möblerad och "bara " köket kvar. Den behöver jag dock mer hjälp med,. Någon kunnig med tumstock att bolla idéer med.

Igår, fredag, var det dags för veckohandling igen.
Hemtjänsten fick med sig en diger lista i torsdags, som vi noga gick igenom. Söta J ringde tre (!) gånger ifrån affären, sist från kassan, där det kom fram att mitt  ICA kort är så pass utslitet att  de inte tog emot den. Jag hade ju beställt ett nytt redan 8/11, men den hade inte kommit än (20/11). Turligt nog hade jag tillräckligt med kontanter hemma som hon fick hämta för att kunna betala mina saker.
Jag satt i en lång telefonkö till ICA-Banken för att efterlysa kortet. Den var skickad tydligen, men hade ännu inte kommit, Inte fanns den i fredagens post heller. Jag hoppas verkligen att den dyker upp snart, för jag behöver kortet verkligen! Jag vill inte anförtro Hemtjänsten mitt bankkort för att hämta mer kontanter,då det finns gott om pengar på ICA-kortet. Mitt bonus på köpet kommer att "efterregistreras" och jag var rätt så purken över att inte fått de rabatter som kortet ger denna vecka. Jag lär väl se hur det blir med det, men den hundring det rör sig om kan jag faktiskt använda bättre!

Idag vaknade jag tidigt på grund av träningsvärk i axlar och armar. Jag skruvade ihop båda lamporna igår och de var jättetunga att handskas med, men nu lyser de båda två, Jag hade även köpt en lite annorlunda elljusstake att ha till jul. Tur att det bara var att sätta i kontakten på den.

Vi ska ta det lugnt i helgen. Jag orkar nog inte göra så mycket mer, även om jag ville. Sötaste Fröken Amanda är jätteglad över de möss och råttor som Eva hade med sig i påsen från IKEA. Jag hade länge velat köpa dem åt henne, men de säljs inte på postorder, bara på plats.

Vi önskar er alla en jättefin helg!
 /Julia

Lite bonusbilder!

En söt besökare!


och en till som kanske är på jakt?!


Sedan Sötaste Fröken bland sina musebusar och rådisar sött sovande


Håll till godo ;-)

22 kommentarer:

  1. Åh så roligt att du skriver! Du har verkligen fullt upp! Så mycket saker du har att fixa till. Skönt att du har så bra hjälp! Förstår att Amanda blev lycklig över alla sakerna. Ta det nu lugnt ett par dag och vila och ta hand om er! Nosbuffar och kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det blev lite mycket förra veckan ;-)
      Men idag roade jag mig med en gammal goding från SVTs arkiv, Den Tatuerade Änkan med Mona Malm i huvudrollen!

      Radera
  2. Att skruva ihop en sån stor tung garderob är ju inte det lättaste, hoppas att du kan få hjälp av nån som fixar det.
    Det var många råttor söta fröken har runt sig, hihi! Många gillar dom, jag vann en en gång på en utställning men den var som allt annat bara rolig nån dag. Väldigt få leksaker jag gillar länge.
    Ta det riktigt lugnt nu i helgen!

    Kramar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rådisar och musebusar är kuliga, speciellt om de är olika som dessa :)

      Radera
  3. Kul att höra ifrån dig och hoppas du hittar nån som hjälpet dig med ihopsättningen på. Du får det jätte fint. Må så gott och sköt om dig. Kram Gunilla.

    SvaraRadera
  4. Du har verkligen fullt upp, hoppas du hittar hjälp med garderoberna. Måste vara skönt att du snart fått ordning, och det är alltid roligt med nya möbler. :)
    Vad snällt av Eva att handla åt dig på IKEA och Amanda ser ut att ha det riktigt gott i mushögen. *fnissjam*
    Ni får ha en härlig myshelg tillsammans!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag längtar efter att få allt på plats! Jodå, det är mysigt att ligga i mjukisdjur högen ;-)

      Radera
  5. Förstår att det inte är så lätt att få ihop alla delarna till alla saker du inhandlat. Det finns säkert hjälp att få, men tyvärr inte gratis. Har inte kommunen nåt tips om nån som kan hjälpa till?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte frågat dom än, men kanske. Fast jag kontaktar nog Veterankraft först.

      Radera
  6. Å, Julia, att följa din blogg är så upplyftande! Din förmåga att gå vidare och att visa glädje över de bra saker som händer i ditt liv bär mig verkligen när jag deppar över min egen situation. Du är verkligen ett föredöme för mig! Och så vill jag tacka dig så mycket för tipset om ICA-kortet... jag har varit bekymrad över de gånger vi skulle ha behövt be hemtjänsten handla åt oss, eftersom vi aldrig har kontanter hemma, men nu vet jag hur vi skall göra. Tack! Och lycka till med designandet av ditt och Amandas hem! Stor kram från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skriver en lista åt hemtjänsten, ger dem mitt kort och koden till den , så de kan handla åt mig. Hittills har det inte förekommit nåt som inte stämde med listan och kvittot, dessutom kan man alltid kontrollera alla transaktionerna på "Min sida, saldo" på ICA's hemsida! Lycka till :)

      Radera
  7. Hihi jag har också en sådan råtta att leka med :D
    Hoppas att ica-kortet kommer, ibland förundras man över hur lång tid posten kan ta på sig.
    Ser härligt ut att komma till rätta där hemma :)
    Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rådisar är jätteskojsiga, tycker Amanda.
      Den svarta är bästast just nu ;-)

      Radera
  8. Oj så du jobbat! Hoppas snickaren hört av sig och kan hjälpa med tumstocken.
    Nu har vi dragit igång bloggen, tagit upp en gammal adress, med nytt innehåll. Vill du så kika gärna in på Bomansblog

    Trevlig helg!

    SvaraRadera
  9. Jisses som du slitit !
    Håller tassarna för att du kan få hjälp med att skruva ihop alla dom där delarna från Jysk !
    Jag gillar också rådisarna och musisarna från IKEA :)

    Tassklappa ro Nosbuffar

    SvaraRadera
  10. Oj, så mycket du har på gång! Förstår att du snabbt vill bli av med alla kartonger och allt stök! Hoppas det kommer flyta på med både det ena och andra, du verkar ju ha god hjälp i alla fall!

    SvaraRadera
  11. Här händer det saker, sanna våra ord - och jam! Alltid roligt med nya saker till hemmet, nu gäller det bara att du får hjälp med monteringen också. Håller tummar och tassar att du hittar en bra lösning!
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera