Väderprognos för 5 dagar

fredag 13 november 2015

Här skruvas det!


Vår kära "Hustomte" har varit här i två dagar och skruvat, svurit en ramsa, sjungit falskt och skruvat lite till.
Bild från igår
Och så här blev mitt lilla skrivbord när det har skruvats färdigt! Nu gäller det bara att jag bestämmer ifall jag ska flytta in datorn dit eller vara kvar vid motsatta gavelfönstret, Därifrån ser jag ju lite folk och rörelser utanför, medan från sovrumsfönstret syns bara grannens alltför höga oklippta (jättefula) häck...

Jag har dessutom fått de tre nya elementen upp på vägarna också! Nu fungerar alla tre och jag når att ställa om alla termostater vid behov!

Fler nya möbler kommer nästa vecka! En jättefin garderob som ska stå till vänster om skrivbordet. en liten byrå att ha bredvid ytterdörren, två bokhyllor som ska stå på var sida av gavelfönstret i rummet, lite nya lampor. en till skrivbordet och en golvlampa, och ytterligare två ljusa rullgardiner till fönstren mot verandan. Alla dessa möbler har jag köpt med hemkörning och inbärning. Tyvärr hade dom inte nån monteringshjälp att erbjuda...
Likadana rullgardiner som Per redan hade satt upp i gavelfönstret innan jag hade kommit hem . Han hade också satt upp en motsvarande fast mörkblå i sovrummet. Skönt att slippa full insyn i alla fall. Såhär är jag ifred lite ändå och slipper byta kläder i beckmörker ;-) i sovrummet.
Mina nya gardinkappor till alla fönster har kommit, nästan vita med små mörkblåa stjärnor på, men inte gardinstängerna än, men de dyker väl också upp snart! Så det blir att skruva i höjden också för min hjälpreda. Både rullgardiner och gardinstänger!

Vi får hoppas att vår "Hustomte" klarar garderoben. Den är 2 m bred när den blir klar (= den fyller hela kortväggen i sovrummet). Den är också kombinerad med vitt och ekfaner, precis som skrivbordet.

Hemtjänsten har gjort min veckohandling, de ringde "bara" två gånger från affären, men fick med sig allt jag ville ha. Nu äntligen har jag en stekpanna också förutom kastrullen!
Så middagen idag blev en härlig omelett med knaperstekt bacon och egen inlagd gurka till. Gurkan har fått gotta till sig i flera dagar och idag var den mycket godare än igår! Tur att jag har lite kvar av den till en leverpastejmacka imorgon.

Sötaste Fröken ledsnade när borrmaskinen kom fram och flydde till matte då snabeldraken gjorde sitt jobb med att ta bort skräpet efter borrmaskinen..

Det blev en hel del gjort denna veckan också! Flera besök har jag också haft! Gulliga P i onsdags, Jemima från kyrkan igår och min "Hustomte" både igår och idag! Nu ska vi njuta av en lugn helg!
Och vi ska fortsätta att njuta av vår favorit kock från en gammalt avsnitt från hans program, som jag hittade på nätet. Amanda är nog mest intresserad av att gosa med matte under tiden!

Ha en fortsatt trevlig fredag, fast det är den trettonde!
 /Julia

15 kommentarer:

 1. Vad fint att det händer roliga saker. Låter som om du kommer få jättefint. Ska försöka titta över nån dag så jag får se hur fint du fått det.

  SvaraRadera
 2. Oj vad det händer hos er, vad kul. Kommer att bli så fint och hur bra som helst.
  Är alltid lite jobbigt innan allt blir klart men det blir fint.
  Söta fröken har mycket mattegos att ta igen så klart hon passar på, hihi!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi har mycket gos att ta igen.
   Vi var ifrån varandra i drygt 2½ långa månader...

   Radera
 3. På ett sätt är det bra att inte allt är färdigt direkt, du hinner fundera hur det ska fungera praktiskt. Och visst är det kul att inreda och få nytt!
  Oj, blev det så länge som 2 1/2 månad utan Amanda?! Det var verkligen jättelänge! Hoppas ni båda får en jätteskön helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det vore rätt så skönt ändå om det vart färdigt...
   Amanda åkte till gulliga P den 16:de augusti och kom hem den 4:de november... Det var långt tid och vi har mycket gos att ta igen :)

   Radera
 4. Som det fixas och donas, skönt när allt väl är på plats sedan, men lite roligt också att få göra om och få hem nytt. Tacksamt för all hjälp du också får, guld värt :) Ser söta fröken ligga i sängen vid montering av skrivbordet :D
  Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo,det är jätteroligt med allt nytt, men fy så dyrt allt är...
   Ja, Amanda SKA vara med, bara det inte låter för mycket...

   Radera
 5. Tur du har en hustomte som kan fixa och dona !
  Ser ut att bli jättefint. Visst är det dyrt med nya möbler :(
  Här köptes det en ny "säng" madrass till husse och den kostade över 3000kr och då var det ändå halva priset.

  Tassklappar o Nosbuffar

  SvaraRadera
 6. Det blir verkligen snyggt med allt det nya möbelemanget mm. Klart Amanda ska kolla in allt på en gång så det blir okej. Önskar vi bodde nära varandra så jag kunde titta in på en kopp the och se allt. Ha en mycket trevlig helg och mys och må med söta frööäken. Kramiz Gunilla och co.

  SvaraRadera
 7. Underbart med en Hustomte! Ha en trevlig helg!
  /P

  SvaraRadera
 8. Så bra att du har en hustomte som hjälper dig med att fixa och dona. Skönt att få lite förnyelse i hemmet. =)

  SvaraRadera