lördag 4 maj 2013

Ute på bus :)

 

00051

Det var en gammal bekant som hämtade oss på förmiddan. Han körde oss snabbt och smidigt till biblioteket. Väl där njöt jag bland hyllorna i drygt en timme. Hälsade på alla de gulliga bibliotekarierna som jag kände, de hade saknat mig! Gulligt av dem att komma ihåg mig.

Jag bad om en “gäst-lapp” genast för att kunna logga in på nätet med min läsplatta och det gick jättebra. Deras WiFi är ju gratis och jag har ingen trådlöst nätverk hemma, så det var premiär för mig och läsplattan. Det fungerade som det skulle, inte för att jag ville köpa nån ny e-bok, utan jag ville bara prova att logga in genom läsplattan på min sida och se hur det såg ut i den. Nästan likadant som på datorn, bortsett från färgerna. Läsplattan har ingen färgskärm, det behövs ju inte för att läsa böcker.

Jag lånade 4 talböcker också. Jag bläddrade igenom deras Nyheter låda och hittade några där som jag ville ha med mig hem. En av dem är Herman Lindqvist bok om Karl Vl Gustaf och en av för mig en okänd tjej som heter Sami Said som har skrivit Väldigt sällan fin. Den boken tog jag mest för inläsaren. Det är en av mina favoriter, det är Dodo Parikas som läser den.

Sedan tog vi en solig runda slickande på var sin goda glass och njöt av de nyplanterade blommorna. Mysigt! Efteråt gick vi till mataffären och plockade åt oss de saker som vi behövde.

Lite frukt, grönsaker,  fullkornsbröd att rosta, riktig Åsens Gammeldags Lantmjölk, den bästa jag vet till latte och ha i thé på morgonen och några saker till förutom chokladgräddglass av den godaste sorten.

Hemresan gick lika smidigt och på sekunden som ditresan, men maken behövde guida föraren lite. Tur att vi hittar hem Skrattar!

Kvällens middag blir enkel! Vi köpte en grillad kyckling och affärens egna hemgjorda potatissallad. Den blir god under kvällens hockeymatch för maken och ny talbok för mig. Självklart blir det chokladglass till efterrätt!!!

Vi önskar er en fortsatt solig lördag!

00080 /Julia

14 kommentarer:

 1. Kul med bekanta som kör någongång ibland. Jasså det blev grillad kyckling med potatissallad där också.
  Fortsatt bra helg! / Gunilla och co.

  SvaraRadera
 2. Det låter som om ni har haft en härlig dag! Skönt att färdisen skötte sig också. Grillad kyckling lät gott.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Ni fick verkligen en toppendag! Trevligt att bli ihågkommen :-).Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Kanonbra att taxin passade tiderna så bra, skönt för det är jobbigt att vänta.
  Blir nog så att man undrar om man inte ser en person på ett tag som brukar besöka ett ställe och du lånar ju mycket på biblioteket, alltid kul att se en som man inte sett på länge. Kul att man blir sedd också för det betyder mycket.
  God mat och perfekt att slippa laga mat efter man varit ute!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut och de är sååå gulliga på biblioteket!
   Maten var jättegod, det tyckte tjejerna också!

   Radera
 5. Så jättebra att allting gick bra på utflykten.
  Kyckling är gott i alla former.'
  Tasskram
  ha en trevlig söndag oxå

  SvaraRadera
 6. Vad skönt att allt gick bra och att du hann med det du planerat. Förstår att du väljer talbok framför hockey...

  SvaraRadera
 7. Skönt att höra att den där Färdtjänsten kan fungera som det är tänkt ibland också :)
  Min matte hade också valt talbok framför Hockey VM !!
  Här blev det Hamburgare och grönsaker till middag , det var det enda som min matte orkade fixa till efter en hel dag på utställning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det trevligt när de sköter sig :)
   Hemmagjord hamburgare är också jättegott. Man bygger ju som man vill mellan brödet *fniss*

   Radera