måndag 6 maj 2013

Hej soliga måndag!

 

3476

Igår hade jag en vilodag från datorn. Jag loggade bara in en liten stund på eftermiddan.

Jag var trött efter lördagens äventyr. Vi hade så roligt, så jag tar gärna en “jag har ont idag” dag efteråt. Jag sov till och med middag i några timmar igår. Det händer inte så ofta och det kändes rätt skönt, fast jag blev inte så pigg som jag hade hoppats. Jag hade liksom mer trötthet kvar i kroppen.

Imorse vaknade jag något piggare i alla fall, men känner av lördagen lite ännu.

Jag är inne i en biografi period och har lyssnat på flera. Den senaste i raden handlar om Drottning Elizabeth II av Sarah Bradford från 1996 och läses av Bo Green. Han kommer nog inte bli en ny favorit.

Han läser som en bra sportkommentator Förvirrad eller nåt. Blir lite jobbigt att lyssna på hans hurtfriska röst alltför länge. Han tycks mest läsa biografier, jag har inte forskat så mycket i det.

Men nu vet jag vad jag har att vänta mig om jag råkar på nån annan bok som han läser. Än har han dock inte hamnat på min svarta lista Ler. Jag har faktiskt en sån där det finns några namn på. De är inläsningar från 40-50 talet. De modernare är ju så mycket bättre. Bäst är ju de nya ljudböckerna, de som läses av duktiga skådespelare.

Nåja, jag tänker lyssna färdigt på boken i alla fall! Det inträffar inte ofta att jag inte orkar lyssna eller läsa färdigt en  bok.

Det är varmt ute, 18 grader i skuggan! Smulan och Amanda har sprungit ut och in mest hela dagen. Det var nog rätt så jobbigt, för nu ligger dom i en hög och sover middag, trots att jag har dörren öppen mot verandan.

Önskar er alla en mysig måndag!

good_afternoon_04 /Julia

14 kommentarer:

 1. I love your clipart today Julia. The weather there sounds divine today. Feel better soon.
  Kitty & Loretta XO

  SvaraRadera
 2. Ibland får man tyvärr ta det onda med det goda och har man haft riktigt kul kan man stå ut med lite ont (mer i vissa fall).
  Vissa uppläsare är lite jobba att lyssna på säger matte, vissa ha en viss ton i sin röst som inte tilltalar henne, hon kan vara lite känslig, hihi!
  Härligt med lite värme äntligen!

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst finns det röster som inte är mysiga att lyssna på.
   Han här t ex. Jag väntar på att han ska tjuta till och vråla MÅÅÅÅL också!!! ;-)

   Radera
 3. Kul att ni hade en mysig dag även om du blir sliten efter. Idag har i alla fall vi kunnat njuta av solen och hoppas att det fortsätter några dagar till. En bok i solskenet är inte så dumt.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Härligt för tjejerna att kunna gå ut och in som de vill nu när det är så härligt väder! Matte blev så glad i kväll när hon gick hem från jobbet och såg att flera olika buskar och träd fått små gröna musöron och att gullregnet blommade fint i gult, inget av det gjorde det i morse. Allt börjar explodera nu när det blir varmt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rastgården kan och får de vara i året runt, men verandan är roligare i början, när det är varmt ute och jag kan ha ytterdörren öppen längre tid. På sommaren är dörren öppen från morgon till kväll :)

   Radera
 5. Här nere har vi också haft en + 18 grader och solsken idag :)
  Jag har varit med matte o husse hemma hos mattes pappa och varit ute i flera timmar så jag är också trött nu ikväll.
  Jamar som Aamor att ibland får man ta det onda med det goda , det säger min husse också som har problem med värk både här och där.

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen viktigt att rösten på ljudboken är trevlig att lyssna på. Man blir ju tokig annars haha. Katarina Ewerlöf är en bra läsare tycker jag.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon är en favorit.
   Tomas Bolme och Torsten Wahlund är också behagliga att lyssna på, men de läser ljudböcker.
   Bland talboksläsarna tycker jag mycket om Dodo Parikas röst.
   Maria Samuelsson och Anna Döbling är andra favvisar!

   Radera
 7. Kul att du hade trevligt under helgen. Härligt att vi nu har underbart väder.
  Kram och ... TACK för go´a ord inne hos mig.

  SvaraRadera