fredag 3 maj 2013

Äntligen fredag igen!

 

Kaffe-fredag

Maken har rymt från jobbet flera timmar tidigare idag Blinkar! Han kom redan strax före tre. Gissa om vi var glada när han dök upp!

Vi har länge velat byta ut vår gamla Sodastream mot en ny och vi hittade en till bra pris på nätet förra helgen och den hade han med sig när han kom. Med på köpet fick vi två extrakt att blanda till läsk, fast jag tycker att vanligt kolsyrat vatten är godast. De går nog åt ändå…

PICT1177

Tråkigt nog passar inte den gamla kolsyrecylindern – patronen till den nya apparaten, så vi fick köpe en extra. Till den fick vi en extra 1-liters flaska på köpet. Jag kan faktiskt inte vara utan kolsyrat vatten, sedan jag blev sjuk, och så här behöver jag inte det. Med bara en cylinder skulle jag, om oturen är framme, vara utan i närmare två veckor.

Maken måste ju ta med sig den tomma till stan för att byta. Nu är det som det var med den gamla. Till den hade jag också två kolsyrepatroner och nu behöver jag inte vara utan heller. De nya modellen ska dessutom räcka till ca 60 liter vatten sägs det, mot ca 40 liter för den gamla. Jag lär nog få se. Jag vill ju inte ha så mycket kolsyra i vattnet som det finns i köpt läsk eller vatten. Det gäller att lära sig hur många tryck den nya behöver för att mitt vatten ska bli perfekt Ler!

PICT1179

Den gamla till höger, köpt i London 1993 och den nya bredvid. Självklart passar inte de gamla flaskorna till den nya heller Ledsen. Nåja de behövde också bytas efter så många år. Maken tar den gamla apparaten med sig till stan, hans ännu äldre (från nån gång sena 80-talet) sjunger på sista versen nu. Han dricker dock inte lika mycket och ofta kolsyrat vatten som jag gör.

Som jag skrev igår kom Sudexo med min elrullstol igår och jag har varit och provåkt på området lite. Den tycks fungera bra, men den riktiga provet får jag göra imorrn med den. Vi ska åka på lite bus i vår köpcentrum, den med biblioteket. Dit har jag längtat länge! Visst har jag det mesta via datorn men det är annat att gå runt, eller rulla som jag gör, på biblioteket själv!

Vi ska handla lite till Blinkar. Glassen vi köpte sist har tagit slut och sedan måste vi handla lite annat också. Vi behöver mera mat när det är så mycket helger och vi är två som äter.

Vi önskar er alla en fin fredagseftermiddag och kväll!

34 /Julia

10 kommentarer:

 1. Vilken trevlig överraskning att få hem maken så tidigt!
  Matte håller med dig att godast är vanligt kolsyrat vatten, hon har också en sån men jag gillar inte när det pyser men tro inte att det stoppar henne från att använda den!
  Hoppas du hittar massor av braiga böcker på biblioteket och allt annat som behövs handlas.

  Kramizar & Nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får hålla för öronen :) Tjejerna är vana vid ljudet, de hör pyset minst en gång om dagen ;-)!
   Det ska bli jätteroligt att få komma till biblan!!!

   Radera
 2. Bra med de där läskapparaterna. Nästa inköp kanske blir en glassmaskin? De är jättebra och det är enkelt att göra jättegod glass. Bara ett tips.

  SvaraRadera
  Svar
  1. *skrattar gott*
   Glassmaskin finns redan i "stan". Frysen här är inte så stor ;-)

   Radera
 3. Vad kul att maken kom tidigare! Hoppas ni får en härlig utflykt imorgon!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Vilken trevlig överraskning att maken kom så tidigt! Vi tycker att kolsyrat vatten liksom kliar på nosen så vi väljer vanligt! Hoppas att ni får en bra utfärd! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Trevligt att maken dök upp tidigare och hade med sig en ny Sodastreamer :)
  Här har vi ingen sådan manick för matte o husse är inte så glada vare sig i bubbligt vatten eller läsk.
  Hade varit mer än otroligt om patroner och flaska hade passat från den gamla modellen med tanke på hur många år som skiljer dom åt.
  Min matte blev glatt överraskad när batteriet till nya lilla kameran hade samma som den större "gamla" systemkameran :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bubbelvatten är ett måste här hemma. Vi har druckit bubbelvatten i många år. Läsk blir det mer sällan att vi dricker.
   Man kan spe vanlig saft med bubbelvatten också :)

   Radera