Väderprognos för 5 dagar

onsdag 12 juni 2019

Det har hänt en hel del sedan sist...


... den 22:a maj var jag och röstade. På biblioteket träffade jag E, som också passade på att förtidsrösta. Vi hade gjort upp att ses och vi satt och pratade en lång stund. Det var mysigt.

Sedan gick jag, nåja rullade, för att handla lite. Mitt i affären ringde min mobil, det var bostadsanpassaren om min ramp, som är egentligen alldeles för smal för elrullen. Min arbetsterapeut hade gjort anmälan om saken i början av maj.

Rampen som maken byggde 2009.

Jag hade flera gånger nästan rullat av den, då jag måste vända rullstolen för att komma ut eller in. Det är svårt att vända i 90 graders vinkel på den smala rampen! Hon ville komma dagen därpå och visst var hon välkommen.

Hon tittade och insåg att den var farligt smal. Hon skulle kontakta en snickare, som skulle bygga om den. Han kom redan eftermiddagen där på den 24/5. Han mätte och grubblade och hade en del vilda ideér, som jag lyckades stoppa. Han sa att skulle återkomma 3/5, men inte kom han...

Han dök upp i måndags en snabbis för att mäta lite till. Jag hörde hur han bökade med nåt. När han gick var jag ut för att titta

Han hade rivit hela rampen på bara nån halvtimma.

Vilken tur att jag inte skulle någonstans, för nu var det omöjligt. Jag var lite orolig om och när han skulle komma tillbaka. Han kom igår vid 12-tiden och satte lite fart.


Han satte nya reglar intill väggen och började bygget. Så här såg det ut när han hade gått. Han skulle komma igen idag vid 10-tiden. Inte då... Han dök upp först vid tre och jobbade hårt till efter sex.


Så här fint blev det när han var klar. Som ni kan se är den nya rampen nästan dubbelt så bred än den var tidigare och nu får jag verkligen plats att vända med elrullen utan att riskera att rulla av mot väggen. (Som jag gjorde den 22:a, när jag kom hem från träffen med bästaste E. Tur att med ledsagerska var stark och kunde lyfta tillbaka hjulet, som åkte av mot väggen, efter jag bytte med svårighet till min vanliga rullstol.)

En liten parentes så här på slutet.
I krukan i högra bildkanten syns min lilla örtagård. Där finns basilika, timjan, salvia, oregano, mejram och citronmelis i en stor kruka. Min affär hade extrapris på örter i kruka förra veckan och tjejen från hemtjänste hjälpte mig att plantera dem i lördags. Synd att jag inte fick nån rosmarin, jag brukar ha sju sorter. De var slut.
Det är tredje året jag har färska kryddor från tidig sommar fram tills frosten tar dem. Mycket godare än de torkade. Det är bara att rulla ut och hämta nån kvist att krydda med. Mums!

Ha en trevlig onsdagskväll!


 /Julia

8 kommentarer:

 1. Den blev jättebra. Viktigt med en ramp där du får plats och kan känna dig säker.
  Hoppas dina kryddor varar riktigt länge.

  Kramar & nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag med ;) Det behöver inte bli lika varmt som förra sommaren, det var jobbigt.

   Radera
 2. Härligt med säker ramp. Lätt klantigt dock att riva utan koll med dig först

  SvaraRadera
 3. Det där blev ju jättebra med rampen! Vad skönt att du inte har så stor höjdskillnad in till huset. Färska kryddor är så gott! När jag ser dina känner jag att också måste skaffa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På framsidan är det tre trappsteg upp till verandan. Rampen är mot kortsidan och lutar ju lite...
   Färska kryddor ÄR gott!

   Radera
 4. Vad skönt att du fick den hjälp du behövde med rampen, även om det tog lite tid. Tur att inget allvarligare hänt under tiden. Hoppas detta gör att du nu har lättare att komma ut och handla och se dig om lite.

  SvaraRadera