Väderprognos för 5 dagar

tisdag 5 februari 2019

Märkligt väder 🙄

Det är inte klokt hur vädret är just nu... Varannan dag töväder och varannan svinkallt!
Igår när jag gick upp hade jag -16 grader. Idag var det +2. Det lär bli ner emot dyrga 10 minus igen inatt.

Det har snöat mycket. I söndags ringde jag och avbokade hemtjänstem. Det var ju kaos på vägarna överallt. De var mycket tacksamma över att "slippa" komma ut till mig.
Jag hörde att fle hade problem. Igår i kylan hade en tjej blivit inskottad så mycket att en kollega fick hemta henne för att hon skulle kunna komma till jobbet alls.

Nu till nåt roligare! Ja lade min jak-virkning på is. Jag kunde inte bestämma mig, så jag virkade en annan, där jag modifierade mönstret en smula.


Jag hade fin acrylgarn från Adlibris i två färger och det gick åt 2 "Blueberry &  Mint" och 2 "Vanilla Sprinkles". Ca 700 meter lite drygt. Den är jag rätt nöjd med, längden i alla fall,  men mönstret kan definitivt förbättras ytterligare lite grand.


Såhär ser det två ut lite slarvigt utlagda på min säng. Den vita kommer att bli längre och framkanterna raka sista biten ner. Mina två kvarvarande nystan lär gå åt. Det vill säga att jag virkar tills ganet tar slut!

Jag tänker virka en till i Hobbii's Hurricane - Crayon (färg nr 3). Hur den blir kan ni se här i ett annat möster. Jag gillar verkligen detta garn, det ger fin resultat utan att behöva byta färg.Nu vet ni vad jag har haft för mig sedan sist. Suttit och virkat, lyssnat på bok och ljuv klassisk pianomusik.

Ha en trevlig fortsättning på veckan!


 /Julia

5 kommentarer:

 1. Brrrrr, det är ju riktigt kallt hos dig. Tur vi slipper den kylan. Det känns märkligt när det är sån skillnad i temperaturen det töar och fryser och blir halt och då är det ingen höjdare att ge sig iväg ut på vägarna så man blir nog glad om man nu ”slipper” även om det är ens jobb.
  Så fint ditt handarbete bli.

  Kramar & nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, nog är det ombytligt och nu sjunker temperaturen igen. Det är redan -2,4.
   Tack, jag gillar verkligen att skapa med garn och virknål!

   Radera
 2. Så vackra saker du virkar! Både litet tuffa och mjukt milda färger och mönster.
  Usch, vilket väder du har! Här i nordvästra Skåne har vi haft några plusgrader länge, och läste just att vi nog inte kommer få någon meteorologisk vinter i år. Men jag klagar inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vi har mer vinter än jag och många med mig vill ha 🙄.
   Det är inte lätt för oss rullstolsburna!
   Jag ÄR avis på er, som är utan snö...

   Radera
 3. Önskar jag vore lika duktig att virka som du. Gillar att sticka mer, men tiden vill inte räcka till. Ibland känns det som om man vill mer än man har tid till. Hoppas vintern snart är slut och att det blir varmt och soligt snart.

  SvaraRadera