Väderprognos för 5 dagar

fredag 4 januari 2019

Ingen bra början...

... på 2019 precis. Vi gästades av stormen Alfrida rejält. Strömmen försvann för mig och grannarna 02:45 den 2/1. Detta var inte roligt, då jag har endast elvärme i mitt lilla hus (ca 25 kvadratmeter), som de flesta i området.

Jag upptäckte strömavbrottet vid ½5-tiden. Tur att jag förvarar en liten ficklampa lättåtkomligt. Jag gick mitt ärende till badrummet och la mig igen i tron att strömmen skulle komma tillbaka igen snart. (Vis av erfarenheten vid strömavbrott, fixade jag vatten i några flaskor och litermått.)

Inte då... Det var kyligt i huset, temperaturen ute hade ju sjunkit och inne blev det snabbt rätt kallt. Jag hittade uppdaterigar från elbolaget via nätet tack vare bästate P. Tiden för att få tillbaka strömmen sköts upp allt eftersom. Inte fick jag klarare besked när jag ringde heller. Vid 17:30 var innetemperaturen nere på 10,2 grader. När termometern visade:


vid 8-tiden, kröp jag i säng. Fullt påklädd och med både duntäcke och filt med bara näsan utanför blev jag skönt varm, bara jag låg still. Tur att jag kunde läsa. Min läsplatta har jättebra batteritid, även mina gamla mobiler (Nokisar) som endast används som mp3 spelare hade gott om batterier.

På morgonen  igår var det inte roligare. Förtfarande strömlös och nu var det rejält kallt. Vattnet hade frusit också.


Jag hade inte fått nåt varmt i mig sedan måndagskvällen. Mackor och kallt vatten till frukost, lunch och middag hela dagen igår. Fyyy...

Hemtjänsten ringde mitt på dagen och frågade hur jag mådde och undrade om jag ville ha hett vatten när de kom på sitt dagliga besök. Jaaaaa tack. 
Det pratades lite vagt om evakuering, men hon visste inget mer. A kom strax efter ett och Hon fyllde min termos med ljuvligt hett vatten.


Min första varma dryck på 1½ dygn. Bara att hålla om temuggen var så skööönt! Det tog inte många minuter innan muggen var tom, men jag hade vatten till en mugg te till. Härligt!

Klockan 16:25 igår kom strömmen äntligen tillbaka. då visade min termometer


 Det tog en bra stund att få upp värmen. På med dator och allt som behövde laddas. Mobil, läsplatta och mina gamla Nokkisar.
Tur att jag hade köpt ett nytt batteri till mobilen, annars hade jag inte klarat närmare två dagar med bara mitt gamla batteri. Nu hade jag ett fulladdad bateri att byta med. Jag hade 45% av batteri nummer 2 kvar, när strömmen kom tillbaka.

Vattenledningen tinade mycket snabbt och jag hade vatten efter bara nån halvtimme. 

Det var så gott med varm mat till middag, för att inte tala om varmt vatten att tvätta händerna i. Att kunna spola på toa. Härligt!

Innan jag gick och la mig hade jag 16 grader i rummet och nästan 19 i sovrummet. Den är ju så liten.

De eventuella skadorna i kyl och frys får jag ta itu ned idag. Översta lådan i frysen hade tinat helt, så glass och pizza m.m. åker i matåtervinningen idag. Att den klarade strömavbrottet så bra är nog tack vare att jag inte öppnade den alls. Liksom mjölk och lite annat ömtåligt i kylen.

Jag lider med de ca 500 i kommunen, som fortfarande är strömlösa. Hoppas att de får strömmen tillbaka under dagen.

Jag önskar er alla entrevlig helg!

 /Julia

6 kommentarer:

 1. men fy tusan! Händer sånt igen så ring! Kan vi så fixar vi med nåt, gasolvärme hjälper en bit och det finns här. Kram!
  /Paula

  SvaraRadera
 2. Usch usch, det var i längsta laget att vara utan ström och utan nått att fixa till värme och lite varm mat.
  Hoppas ni får behålla strömmen nu så den inte försvinner om de ska fixa till nått på nätet.

  Kramar & nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det VAR vidrigt kallt. Men nu fungerar allt som det ska i alla fall. Jag hoppas att det aldrig händer igen. Man är väldigt utsatt här ute i bushen. Jag har inget annat än el att värma huset med... 😘

   Radera
 3. Men usch vilken start på nya året. Du klarade ju dig bra men fy sjutton vad kallt! Hoppas att du slipper vara med om det något mer nu. Nosbuffar

  SvaraRadera