Väderprognos för 5 dagar

söndag 22 juli 2018

Hett, hett, hett....


Fy så varmt det är. Tycker nästan synd om vänner som har åkt utomlands, det är ju varmare hemma!!!

Vi mår bra trots hettan. Sötaste Fröken Amanda vet hur hon ska hålla sig sval Hon lägger sig där det är svalast för stunden. I handfatet efter att jag har spolat handlederna med kallt vatten till exemplel.
Jag hal lagt isbitar i hennes vattenfontän, så hon har gott vatten att dricka. Ännu en skål med vatten finns på diskbänken, som jag byter nästan varannan timme. Hon är duktig på att både äta och dricka.

Hör och häpna!!! Vi fick en rejäl, men allt för kort regnskur igår eftermiddag. Genast öppnade jag ytterdörren för att få in lite svalka. Det var skönt en liten stund i alla fall, innan temperaturen gick upp igen. Fast det blev inte lika varmt som tidigare.
Annars är rullgardinen nere i sovrummet och jag drar upp den på natten. Så brukar jag göra, nu när det är så varmt. Imorse hade jag bara +21 där inne!

Det händer ju inte så mycket här. Vi mår bra. Amanda får all min uppmärksamhet när hon vill. Jag virkar och lyssnar på böcker. Jag håller på att lyssna igenom Sjöwall/Wahlöö's 10 böcker om Kommisarie Beck och kompani igen. Jag har hunnit till Poli, polis potatismos. Bok 6 av de 10, som de skrev tillsammans på 60-70 talet.

Vi önskar er alla en fortsatt skön söndag!


 /Julia

5 kommentarer:

 1. Jo hett är det här också ingeb utandsresa behövs i sommar. Regnade i natt och iag kom värdebs regnskur men ef buker å bång dvs åska o blixtar. Avbrott o felsökningar i hela Västernorrland. Bara det inte irsakade fler bränder.
  Annars har vi det gott här med och nästa vecka kommer ännu mer värme puh!
  Må så gött/ O-ringen har ju startat upp i Örnsköldsvik också så det lär vara svettigt värre.
  KKramizar, Gunilla.

  SvaraRadera
 2. Många som bokat resor tidigt för sommaren förra året var så kass. Men med det vädret vi har behövs inte det mer än att få uppleva och se annat.
  Skönt att höra/läsa att ni har det bra trots värmen. Vi fick ca 5 mm regn för någon dag sen men det skulle behövas mer.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte hur mycket regn vi fick, men det regnade som om duschen var på full fart ett kort tag. Ca 5 minuter för att sedan stillna och sluta helt efter en kvart.
   Skönt var det i alla fall, men alldeles för lite i denna torka!

   Radera
 3. Hi there, I check your blog daily. Your story-telling style is awesome, keep up
  the good work!

  SvaraRadera