Väderprognos för 5 dagar

fredag 13 juli 2018


Fredagen den trettonde brukar vara mina lyckodagar... Men knappast idag. Veckans inköp, eller rättare sagt, de två från Hemtjänsten, som gjorde inköpet lyckades inte läsa innantill.
Trots tre mobilsamtal från affären blev det fel. För att inte tala om att ett av dessa genier la mitt färska bröd i botten av kassen och la mjölken över den, för säkerhets skull. Ni kan själv ana hur det brödet såg ut när den äntligen kom  hem...

Nåja, nu har jag nystädat och fint i alla fall. Fast hon lyckades ha sönder blixtlåset till min braiga väska till tvätten!!! Suck... Den som var så bra att ha till tvätten fram och tillbaka till tvätteriet. Nu får jag hitta nån annan väska till nästa gång.

Tänk att jag måste bli arg varje fredag. Om Hemtjänsten sköter sig ypperligt, så strular affären till det. Förra veckan fick jag inte den glass som jag hade beställt och betalat för. Eter minst tio minuter och två olika personer i telefon krediterades mitt konto för det jag aldrig fått av dem.

En rolig sak har dock hänt förra helgen. Tjejen från Hemtjänsten blev så förälskad i min vita sjal, så hon fick köpa den.Jag vet ju inte vad handarbeten kostar. Det tog mig ca 35-40 timmar att virka den, så hon fick betala 2 X garnpriset. Det blev inte många kronor i timpenning precis, när jag räknade efter... Men sjalen var den första som jag har sålt. Jag har alltid givit bort mina alster som tack-för-hjälpen tidigare.

Ha en forsatt fin fredag!
 /Juia

4 kommentarer:

 1. Jisses som det blir när folk inte tänker. Min matte undrar ibland om vissa överhuvudtaget kan tänka logiskt eller det har försvunnit för vissa!
  Gör om och gör rätt och förhoppningsvis lär de av sina misstag måendet blir ju alltid den som som de ”hjälper” som blir drabbad och lider av det, inte okej!
  Idag är vår turdag då matte nu börjar sin semester. Jippie!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått intrycket att vissa inte bryr sig... De sk*ter väl i hur mina smörgåsar ser ut, efter att brödet låg nån timme under två liter mjölk!
   Ha en mysig semester!!!

   Radera
 2. Kul att hon ville köpa den vackra schalen till vettigt pris eftersom det tagit många timmar av din fritid.
  Men vet inte folk hur man packar en matkasse? Eller så handlarde aldrig själva Du kan inte be om ersättning av hemtjänsten då personalen hade sönder blixtlåset?
  Här har vi faktiskt haft skyfall med åska och blixtar.
  Äntligen efter flera veckors väntan fast det behövs mer.
  Jag och Je och de fyrbenta ska fara på Åsele marknad i ett par dar fr.o.m i morgon. Ska bli så kul.
  Ha en skön avkopplande helg du med och kramizar från oss/ Gunilla m.fl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dubbla garnpriset gav mig en timpenning på ca en femma...
   Jag VILL också ha regn. Gräsmattan är ju brun och även träden ser ledsna ut.
   Ha så kul på marknaden.

   Radera