Väderprognos för 5 dagar

lördag 24 mars 2018

Ni glömmer väl inte...


... att ställa om de klockor som behöver lite "hjälp" med sommartiden?

Jag är fortfarande snorig, men mår bra för övrigt och jag börjar fundera om inte björkarna som är på gång trots kylan...

Allt är bra med oss. Dagarna rusar. Jag virkar på när Amanda låter mig. Sjalen hon låg på i förra inlägget är klar och jag har börjat på en ny i väntan på garn och ny loomkrok (mer om det längre fram i inlägget). Denna gång av ett billigt sock-garn från Adlibris i mixfärgen Candy Store (75% ull och 25% polyamid) jag hade liggandes sen länge.

Förresten, Adlibris gjorde bort sig rejält med min senaste garnbeställning av två 200 g nystan garn i tre olika färger. De delade upp ordern i två och skickade en färg dubbelt och inget av den tredje.
Jag skrev till dem och klagade. De dröjde med svaret, så jag fick skicka ett mejl till efter det första innan det hände nåt...
De bad om ursäkt för dröjsmålet och svarade att de skickar mig de två som de missade utan kostnad och jag behöver inte sända de felaktiga tillbaka!
Bra skött av Adlibris till slut. Så nu kommer väl de två saknade nystanen i nästa vecka.

Jag vill börja loomsticka på allvar och de loomkrokar som följde med loomarna är inte sköna att jobba med, de är tunna att hålla i och är halkiga.
Jag "vävde" omslag till en ev dem av gummisnoddar (som barn använder till att göra armbamd och sånt av), men det hjälpte föga.
Hur jag än letade hittade jag inga i Sverige. Att beställa en ergonomisk loomkrok från USA är uteslutet på grund av alla extra avgifter, så jag letade vidare och fann hos Etsy.com ett företag i England som gör jättevackra och rejäla handsvarvade ergonomiska trähandtag med loomkrokar till överkomligt pris. De har fått jättebra kritik av tidigare köpare, så jag beställde en i veckan som gick.
Den är redan postad och jag lär få den i nästa vecka. Då kommer jag att kunna klura mer om hur man loomstickar olika mönster. Man kan sticka de flesta mönster på en loom, bara man vet hur...
Det finns massor med instruktions videor på YouTube, sen är det bara upp till flinka händer och fingrar  att omvandla allt till min loom... Men övning ger färdighet och min trasiga vänsterhand lär få all träning den behöver plus lite till!!!

Ha en jättefin och solig lördag!

 /Julia

6 kommentarer:

 1. Jag har jamat till matte att ställa om klockan innan hon somnar ikväll. Elvis

  SvaraRadera
 2. Många förkylningar nu, matte har också en som hon gärna blir av med snarast möjligt. Även om den inte är så ”stor” så påverkar förkylningen ändå och orken tryter och hon sover lite sämre.
  Hopppas de nya loomkroken blir bättre, viktigt att du kan hålla i den.
  Krya på dig!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack det samma!
   Det är jag övertygad om att den blir :)

   Radera
 3. Det rubbar ens vanor lite det där med tidsomställningen, men det brukar ju bli bra.
  Nu känns det som våren är på intåg tack och lov! Så kul att du kommit igång så bra med din virkning, jama om utmaning! Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag har vi varit på verandan och njöt av vårsolen en liten stund. Pippisarna har börjat med sina morgonkonserter, härligt.

   Radera