Väderprognos för 5 dagar

torsdag 8 mars 2018

VINTER!!!


Vi har vekligen fått vinter när vi ivrigt väntar på våren. Jag vill se tussilagon och grönt gräs, inte snö som vräker ner som det gör just nu utanför fönstret.

Jag virkar på, när jag får av sötaste fröken. Min färgglada vårsjal är klar och jag håller på med ett nytt projekt som Amanda kan lägga sig i eller på.
Att se början på de två tjejernas Vasalopp (SVT Play) är en bra bakgrund till arbetet. Man behöver inte direkt titta på hur de åker, men det är roligt att höra deras prat. Jag såg dem i söndags, när de hade åkt ca halva loppet och nu tittar jag hur de började.


Byltet denna gång är ytterligare en trekantig sjal. Den är virkad så att den ser stickad ut. Lite spännande och rolig, men växer ganska långsamt med bara fasta- och luftmaskor, trots ganska tjock virknål (5,5).


Ja, så här är det oftast. Jag virkar så långt min Söta Fröken låter mig för stunden. Amanda bryr sig inte ens om att garnet gliger över ryggen på henne. Jag vet inte om ni kan se det på bilden, men jag tror det.

Jag övar också på min "Loom-knitting", men där har jag mycket att lära. Det blir bara några provbitar av olika maskor än så länge och inget att visa upp. Jag vill och måste lära mig att göra flätor och mönsterstickning för att kunna göra nåt riktigt fint. Gärna en tröja eller nåt sånt, så småningom.
Jag ska försöka att få till en mössa med tillhörande halsduk allra först, men jag måste öva mer!
Många tips och idéer finns ju på nätet! Filmer som visar precis hur man ska göra, men det är knepigt att få till. Man blir lite frustrerad ibland när man inte riktigt kan.

Ha en härlig torsdag!


 /Julia

4 kommentarer:

 1. Härligt att höra att ni också får se vräkande vitt. Här har det inte snöat på mer än en vecka. Soligt och fint och ljusare och ljusare dagar.
  Har nyss varit ute med Madicken över en timme. Vill inte bara vara inne i detta väder. -10 bara.
  Du gör så jätte fina projekt och det verkar gå fort för dig trots din mysiga lilla sötis.
  Min dröm är att få måla i akvarell.Saknar stickandet som jag höll på med för länge länge sedan. Men det går ju att ta igen. Bara jag kom på något som går snabbt. Vill ju se mitt färdiga alster snabbt.
  Västar kanske?!
  Må så gott/ Gunilla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du får måla och handarbeta, det är jättekul. Det skulle nog gå fortare OM Amanda inte la sig på dem ;-)

   Radera
 2. Vi har också fått snö, ca 10 cm var däri morse men det har sjunkit ihop lite under dagen.
  Matte vill ha vår men själv älskar jag snön, hade otroligt bråttom ut i morse, hihi!
  Cool dam är hon den söta fröken Amanda som bara ligger och njuter trots garnet men så är hon ju nära dig samtidigt.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera