Väderprognos för 5 dagar

söndag 28 maj 2017

VARMT!


Det är verkligen varm nu. Lite för varmt för mig i alla fall. Hoppas att det kommer nån skur, som svalkar lite. Det sägs att Åskar är på G.

Mitt första alster är klar. Sjalen blev några varv större än vad mönstret skrev, men jag ville inte ha ett ½ nystan kvar, som ändå inte skulle räcka till nåt. Lika bra att virka några varv extra på sjalen. Det gör ju inget att den blir lite större 😉.


Nu gäller det att vänta på de nålar som hjälper mig att fästa lösa trådar. De är beställda tillsammans med mera garn. Jag har verkligen fått blodad tand på att handarbeta igen. Jag ska prova på att sticka snart igen, men ska nog virka lite till.
Det går allt lättare att använda händerna. Det är verkligen en bra träning. Amanda har lärt sig (igen) att "snöret" är mattes och lämnar det ifred, fast det är liiite svårt.

Vi önskar er en fortsatt skön söndag!

 /Julia

12 kommentarer:

 1. Åh så fin den blev och så vacker färg! Så härligt att kunna!!! ( Matte kan inte kan vi jama, inte sådär fint i alla fall)
  visst är det varmt men lite skönt tycker vi att det är eftersom det varit kallt så länge, tänk om det kunde vara mera lagom!
  Ta tass om er.Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Så tjusig den blev!
  Hihi, trådar är kuliga att dra i och nystan är roliga att sno ;-)
  Varmt hos oss också, jag har bara velat gå långrundor på kvällen och lite kortare på förmiddagen.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa av mina nystan är större än Amanda och inget ligger framme då jag inte är där. Lika bra att ta bort ev nattliga "frestelser" 😜!

   Radera
 3. En sådan konstnär du är! Sjalen är underbart vacker och jag hoppas att den värmer dina axlar bra när kylan återkommer. Håller med dig om att det börjar bli för varmt nu... men idag fick vi lyckligtvis regn och det blev lite svalare, hoppas att det håller i sig! Kram till dig och nospuss till sötaste fröken från sr. Carina, klosterkatternas tjänarinna. Resten av familjen hälsar förstås jamarmycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi väntar på regn.
   Sjalen ska bli en gåva och mönstret är den enklast tänkbara. Färgskiftningarna är garnets förtjänst och ja, den blev vacker 😺.

   Radera
 4. Men vad fin den den blev och vacker färg. Vad duktig du är att virka.Kul med handarbete.
  Soligt och varmt här också och det doftar så gott med all ny blomning. Häggen nl.a. Liljekonvaljerna kommer snart mm.
  Må så gott och lycka till med framtida virk o stickproject.
  Kraizar från oss/ Gunilla.

  SvaraRadera
 5. Vilken jättevacker sjal! I vår svenska sommar kommer du säkert få användning för den rätt många gånger. Väldigt fina olika blåa nyanser. Förstår att du är stolt och nöjd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog stoltast över att jag KUNDE alls och var envis nog, trots att det gjorde ont och handen inte ville riktigt som jag 😉.

   Radera
 6. Så fint det blev. Fast jag förstår inte hur du burit dig åt om inte Amanda hjälpt till med garnet?

  SvaraRadera