Väderprognos för 5 dagar

onsdag 12 april 2017

Jag skäms, nästan...


Våra dagar rusar trots att jag inte gör många knop! Käraste P har varit hos oss och satt upp min lilla bokhylla ovanför sängen.

Väggen före


och efteråt


Nu har jag mina filmer inom räckhåll när jag vill se nåt liggandes i sängen, för att inte tala om att jag kan casta allt jag vill via mobilen till TVn.


Sötaste Fröken sov gott trots allt borrande.


Snälla L har också besökt oss och hjälp till med en liten deklarations komplikation. Jag har deklarerat och måste inse att jag måste betala ca 7,500 kr i restskatter. Det mesta är fastighetsskatt, inget kul precis, men ett måste. Jag är ju fastighetsägare sedan jag blev änka. Innan dess arrenderade vi tomten bara och efter Lennarts bortgång jag har köpt loss tomten också, innan dess var bara huset vårt.
Jag har öppna ett "Restskattkonto" på min bank och dit förs pengar över automatiskt varje månad.
Förhoppningsvis finns alla pengar där när det blir dags att betala.

Huset längst bort i min rad såldes för inte så länge sen och Anna fick duktigt betalt för den, 1.450.000,- fick hon för stugan. Den är fin, men inredningen, köket. är sen 1990, dessutom är min tomt mycket större än hennes. Det var bra betalt.! Inte visste jag att våra hus är så dyra.
Flera stugor i området har sålts för över miljonen. Kommunen är populär och nu kan alla som vill flytta hit och bo här permanent. Tydligen är man miljonär... Synd bara att det inte syns i plånboken.

Sedan har jag tittat mycket på mat från mina rötter och blev vansinnig sugen på Lángos. Jag gjorde en snabb liten deg med potatis i, som mormor gjorde, och stekte lite av den. Jag gjorde tre små. I vanliga fall är en lika stor som mina tre.


Vi åt den alltid bar, utan en massa extra påhitt, som det finns idag, fast lite gräddfil är gott till. Underbart goda och ska ätas nygräddade och heta med ungefär zillioner kalorier i. Degen är ju friterad.  Inget man bör äta ofta, men jag har halva degen kvar och ska göra nya i morgon. Degen klarar sig bra i kylen en eller annan dag, trots att det är jäst i den.

Vi önskar alla en riktigt trevlig och Glad Påsk!

 /Julia

10 kommentarer:

 1. Inte tusan ska ni skämmas, dagarna rusar iväg alltid och man har inte tid och lust alltid till att skriva på bloggen.
  Bra med saker nära, blev snyggt.
  Langos är så gott säger matte men hon har aldrig gjort såna själv. Hon gillar dom med lite vitlök och gräddfil, lite bara. Inte allt annat de har på annars.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag strödde på lite örter med vitlök i och de blev underbart goda. Precis som de brukar, fast det var många år sedan sist. Lennart älskade dem!

   Radera
 2. Trist med restskatt, hoppas att det löser sig!
  Önskar er en solig påsk! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Säger som Aamor, inte ska man skämmas, men kan inte hinna med att vara överallt jämt.
  Själv har jag t.ex inte varit inne på FB på några dagar av olika orsaker. Tar time out därifrån några dagar. Inte roligt att bli *påhoppad* precis

  Ha en trevlig påsk du också och Missen :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ger 🐱 i fejjan. Den tar alldeles för mycket tid, jag gör roligare saker.

   Radera
 4. Langos har jag smakat en gång tror vi köpte dem på en sommarmarken i Åsele, för å testa.
  Skönt du fått upp hyllan nu.
  Neeej tummen ner för kvarskatt!
  Här har vi soligt och fint idag.
  Ska göra Janssons för det har jag inte ätit på länge.
  Glad Påsk och må så gott! Kramiz, Gunilla.

  SvaraRadera