Väderprognos för 5 dagar

tisdag 7 mars 2017

Våra dagar går fort...


Jag fattar inte hur jag får dagarna att gå så fort. En anledning kan ju vara Söta Fröken förstås. Vi gosar och busar helt enligt hennes önskemål.
Vi tittar ofta på de Isländska kattungarna "The Kattarshians" . Dessa 5 små charmtroll är jättegulliga och jag vet att även Amanda kikar på dem med jämna mellanrum. Hon har letat efter dom bakom datorn, men inte fanns dom där...

Annars går dagarna med lite bakning. Mitt recept på morotskakan har jag gjort flera gånger och den senaste varianten blev nog extra lyckad.
Jag plockade fram och vägde upp alla ingredienser, som jag brukar för att inte glömma nåt, när BusFröken lyckades "stjäla" ett av äggen på egen tass. Jag hörde ett poff och där satt Amanda och betraktade sitt "verk".


Så kan det gå när matte vänder ryggen till. Hon satt och mumsade för glatta livet och när gulan var uppäten, lämnade hon resten till mig att städa upp. Tur att jag hade fler ägg! Såhär blev kakan i en avlång form.


Jag tror att det är såhär jag kommer att grädda den och ha toppingen bredvid för alla att ta efter behag. Gottegrisar vill ha mer av den söta blandningen än andra. Jag tycker att den är nästan bäst utan. Den blev lika saftig och himmelskt god, som i de andra moduschangerna.
Allra bäst är den när den har fått stå till sig en dag. Den är poppis när hemtjänsten kommer och hjälper mig. Nästan alla vill smaka på den.

Sedan har jag tittat på Street Food och dess tillagning i Asien. Dessa har väckt många minnen till liv. Jag har ätit dem både i Thailand och i Hong Kong då för länge sen.

Jag har gjort ett snabb visit på fejjan efter flera år, men den är inte så kul, trots att de flesta av mina vänner använder den flitigt.

Vi önskar er en fortsatt trevlig tisdag!

 /Julia

5 kommentarer:

  1. Så skönt att ni har det bra! Kakan ser jättegod ut! Klart Amanda vill vara med och ägg rullar ju så bra! Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Det var mig en riktig busfröken, hihi! Sno mattes ägg bara så där!

    Kramar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var nog länge sen jag bjöd på äggula, bäst att ta för sig tyckte BusLisa ❤

      Radera
  3. Min ena katt älskar ägg, när jag kokar ägg till mig själv, så ibland får jag koka ett extra ägg till Tarzan också :)

    Tasskram

    SvaraRadera