Väderprognos för 5 dagar

lördag 29 november 2014

Ute på skoj!

 

Caturday

Vi åkte iväg vid 09:30 för att hämta våra nya gardiner och påslakanset. Vi pratade med föraren och kom överens om att jag skulle sitta kvar medan maken hämtade paketet. Jag hade ju från början beställt tre enkelresor i snitslad bana, precis som jag brukar. Efter ett snabbt samtal till  växeln kunde vi göra som jag föreslog. Handla skulle vi ju göra i vårt vanliga köpcentrum, onödigt att jag kulle behöva gå ur bilen alls!

Där började vi med ett besök till Zoo Kompaniet. De hade flyttat till större lokaler, vilket innebär att jag kommer fram överallt med elrullstolen. De var lika trevliga som alltid och vi fick med oss roliga presenter. Allra först RCs väggkalender för 2015, och den var jag väldigt glad över. Sedan en rolig matskål, den också från RC, för torrisar till Amanda. Vi köpte en påse med hennes vanliga RC Aegeing+12 och vi fick 80:- rabatt på påsen. Några filter som vi egentligen behövde mest, hade dom inte. Nåja vi har en kvar i den sista påsen, så det får bli nästa gång.

Därifrån styrde vi kosan till Ö&B. Där köpte vi en jättepåse (18 kg) med solrosfrön och en hink med små talgbollar. De hade inga stora, tyvärr, men fanns i vår vanliga mataffär. Vi köpte också Sjöbogårdens kattsand, för att prova, lite av deras våtfoder och godis-stickisar.

Sen var det mataffärens tur. De hade stora talgbollar och där fick vi en söt julstrumpa med Amandas små Gourmet Gold burkar. De har haft extrapris jättelänge på dem. Köp 10 för 45:-. Strumpan fick man om man köpte 7 burkar. Klart att vi köpte 10 och tog strumpan Blinkar!

Efter ett samtal till Samtrans växel, kunde jag flytta fram hemresan med en timme. Vi var ju klara och ville hem. Det var inga som helst problem och bilen kom efter bara några minuter.

Det verkar som om vi fortsätter att göra bra affärer, vi gjorde en till igår kväll! Vi kom överens om att köpa nya kuddar och duntäcken från Jysk generösa rea. Vi köpte var sin av den som finns i deras “Black Friday” katalog på sidan 4 högst upp. Visst var det rätt så dyrt, men sånt köper man inte ofta! Det får bli vår julklapp till varandra. Nyttigt och mysigt på samma gång. Dem ska vi få hemskickad till maken och förmodligen får vi dem redan kommande vecka. Jaja, det lär vi få se! Det är ju inte bråttom, det är långt till jul.

Våra nya gardiner sätter maken upp nästa helg. Han behöver inte klänga på stegen denna helg. Sängkläderna ska hem för att tvättas innan vi använder dem.

Jag är rätt så mör efter dagens strapatser. Det blir inte så många knop. Middagen blir enkel. Småländska isterband och skånsk stuvad potatis till. Jättegott och går fort att göra. Det blir vår vanliga efterrätt. En god glass med min ljumna hallon sås.

En jättekul sak till! Min kompis Yvonne har varit och hälsat på Kjelle Bus och hans matte på Arken Zoo i Ängelholm. Här får ni en bild på Kjelle Bus med matte, tagen av Yvonne.

Kjelle Bus m matte

Jag har nyss fått bild på Yvonne med Kjelle Bus också.

Yvonne å Kelle Bus

Ha en fortsatt trevlig “Kattens Dag” och 1:a Advent!

Puh's lördag /Julia

14 kommentarer:

  1. Hej vännen! Det var jättekul på arken zoo idag träffa Pelle Bus o gå tipsrunda med mera tiden bara rusade fram tyckte jag. Kramisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gick och att jag komihåg att de skulle vara där!
      Tack för bilderna!!!

      Radera
  2. Kul att ni kom iväg! Skönt att allt fungerade bra med resorna också! Ha en mysig kväll! nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Resorna fungerar oftast bra, men de som inte fungerar minns man bättre tyvärr ;-)

      Radera
  3. Vad skönt att höra att färdtjänsten kan vara lite flexibla också. Låter som om ni gjort riktigt bra affärer. Hoppas ni blir nöjda med allt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, en del förare kan man prata med, Några vill inte ens stanna till en minut på hemresan för att maken ska tömma brevlådan. Tjurskallar!!!

      Radera
  4. Vilken fartfylld lördag ni haft och hunnit med mycket. Skönt att ni blev klara innan så det inte var tvärtom att ni känt att allt inte hade hunnits med.
    Nu får ni ta det lugnt resten av helgen.

    Kramizar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, nog gick det undan och fort också :)
      Att ta det lugnt är nog ett måste för mig, jag har ordentligt ont :(

      Radera
  5. Det var många svängar både hit och dit :D Men att det resulterade i så många bra saker gör mödan värt det hela :)
    Stuvad potatis, oboj vad gott :D

    SvaraRadera
  6. Låter som en härlig utflykt, synd bara att du skall få så ont efteråt.
    Skönt att Färdis skötte sig. Jamarns vad gott det lät med stuvad potatis! Ja isterband är en av mattes favoriter också... ;)
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tar det, vi hade jättekul. Att färdis skötte sig också, gör det ännu roligare!

      Radera
  7. JIsses vad ni hann med en massa igår !
    Kul när man kan fynda :)
    Min matte fick också RC kalendern o den där matskålen igår.
    Det var kul att Yvonne kom och hälsade på mig och matte på Arken Zoo igår.
    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vi hann med allt vi ville!
      Det var jag som tipsade Yvonne att ni skulle vara där och ville att hon skulle hälsa på er ;-)

      Radera