Väderprognos för 5 dagar

onsdag 6 juni 2018

Ibland blir man stum....


... av förvåning!
Jag blev nyfiken på ett garn långt innan jag lyckades börja handarbeta igen. Än mer nyfiken blev jag senare. Jag letade länge efter garnet på nätet, men den fanns bara i USA och att importera några nystan skulle bli alltför dyrt.

Jag har länge letat och hittat många inspirerande mönster runt om i världen. Bland annat från ett företag, som heter Yarnspirations i USA. Jag har virkat några saker efter deras gratismönster, så jag får regelbundet deras nyhetsbrev och fick ett förra veckan.
De skulle ha blixtrea i 24 timmar på just garnet jag ville ha.

Jag funderade och räknade. Jag skulle ju betala Postens avgift plus Svensk moms förutom garn och deras fraktavgifter. Skulle det vara värt att beställa garnet ändå???
Jag funderade ett varv till och tog "fan" i båten och beställde 4 jättenystan (453g och 742m garn per nystan!) med garnet i fredags (1/6). Kalaset gick på 360,- inklusive frakt. De skrev att leveransen till mig skulle ta 2-3 veckor. Helt OK med tanke på snigelpost och avstånd.



Idag strax efter lunch ringde min mobil. Det var en man från UPS med ett paket till mig från Canada (!)... Jag har inte beställt nåt därifrån, men talade om vår bomkod, så han kundde köra in.
Jag åkte ut på verandan med mobilen för att se vem det kunde vara. Det var en jättetrevlig ung man med paketet och den var mycket riktigt addresserad till mig. Jag kvitterade paketet och tackade.
Min förvåning var inte mindre när jag fann garnet, som jag beställde för mindre än en vecka sedan, i kartongen och mycket riktigt var den avsänd ifrån Canada.
Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att leveransen skulle ta mindre än en vecka och jag skulle få paketet hemkört på en röd dag dessutom. Till detta hör att jag inte betalade ett öre mer vid leveransen heller!
Inget tjafs med Posten om några kronor i moms plus deras avgift för att ta betalt.

Tänk så enkelt det var. Visserligen behöver jag inget mer garn just nu (läs på lääänge), men har tittat runt efter ullgarn till en kofta åt mig själv, men det får bli en senare historia. Det garnet finns i England, som fortfarande är ett EU land och därifrån har jag beställt saker ifrån tidigare utan problem.

Nu ska jag virka min pågående sjal färdigt innan jag sätter virknålen i det  nya garnet.

Ha en fortsatt trevlig Nationaldag!


 /Julia

8 kommentarer:

  1. Fantastiskt roligt! Vad gjorde att du ville ha just det garnet? *nyfiken* Jag beställer mina garner från Hobbii, som ligger i Danmark, och är jättenöjd med dem. Det enda jag saknar är att de garner jag gillar bäst (bomullsgarner) inte finns i större nystan... men å andra sidan är de så billiga att man kan köpa fler. Lycka till med nya garnet! Och stor kram från sr. Carina.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev helt enkelt nyfiken själv. Många handarbetande nätkompisar har rekommenderat garnet.
      Det blir härligt mjuka plagg, som kan tvättas i maskin på 40 grader. De kan även torktumlas på låg värme.
      Hobbii är mitt favoritställe när jag köper garn. Men jag kollar priserna även på Adlibris, Skapamer.se och Garnaffären.se också för att jämföra.
      Det beror på vad jag behöver garnet till och köper där den är billigast. Det lönar sig att jämföra. Fast Hobbii är nog billigast (just nu) på bomullsgarner.

      Radera
  2. Det gick ju otroligt snabbt och vi förstår att du blev förvånad. Bra att få det hemkört, kan ju knappt bli bättre.
    Hoppas du blir nöjd med garnet.

    Kramar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nåja... jag får betala lite moms trots allt i efterskott, men det är det värt.
      Jag tror att garnet kommer att passa bra till de projekt jag har i tankarna för den :)

      Radera
  3. Det var verkligen ett snabbt garnpaket och lycka till med projektet du har i tankarna. Får väl skåda det när det är klart.?
    Tröjan du tänker virka till dig låter intressant å roligt.
    Jag har gjort rabarberpaj idag sen väntas kräm och dricka och J tänker göra nåt med chutney typ.
    Rabarber får jag plocka av en tant dom inte bill ha den som växer på hennes tomt. Skulle få plocka vinbär o äpplen. Mötte henne med våra hundar en gång och hon erbjöd mig att plocka.
    Det tackar man för.
    Nu har värmen kommit igen så det känns skönt.
    Må så gott och njut av fin väre'
    kramizar Gunilla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag måste virka färdig sjalen jag håller på med först, men visst lockar garnet...
      Självklart kommer bild i bloggen på det färdiga projektet.
      Tröjan måste vänta tills jag har råd att beställa garnet till den. Även om jag har massor med garn, räcker inget av dem till den kofta jag vill virka. Jag behöver ju närmare 2 km av samma sort och färg. Dessutom vill jag ha en speciell ull blandning.
      Adlibris har ett garn just nu, som verkar mysig (en blandning av 50% Bomull , 35% Alpacka och 15% "Virgin" ull) till ett vettigt pris.

      Radera
  4. Det lär vara någon som fyller år idag...stort grattis!

    SvaraRadera