Väderprognos för 5 dagar

måndag 22 januari 2018

Vilken helg...


...Vattnet frös för mig under natten till söndag, det var ju svinkallt! Jag hade en äventyrlig söndag och idag förmiddag tack vare kylan.
Jag fick en flaska vatten av en granne och Hemtjänsten hämtade några liter till åt mig, så det räckte till både min middagssoppa igår, lite bubbelvatten och te till frukost idag.
Jag fick hjälp av bästaste P med att ta reda på vem som installerade värmen i de nya vattenledningarna 2015, men de svarade inte igår. P gav mig tipset att titta i den gamla fakturan om de fanns nåt mobilnummer där och det fanns!
VVS killen A svarade genast och kom så fort han kunde vid 12-tiden. Det är alltid bäst att tala med dem som gjorde jobbet från början.
Tydligen är värmeslingan, som är i vattenledningen utifrån delvis trasigt och ska bytas på torsdag. Han fick tina upp vattenledningen med värmepistol för att få igång vattenflödet igen.

Just nu fungerar allt som det ska och det är lite mildare nu. Jag var mest orolig för avloppet faktiskt. Det fryser ju lätt om inte nåt "vatten" rinner i ledningar och avlopp.
Det spås plusgrader senare i veckan. Jag hoppas på det!
Så nu vet ni vad jag ägnade min söndag åt 👵.

Ha en fin start på vecka 4!

 /Julia

6 kommentarer:

 1. Som det kan ställa till det! Typiskt att sånt ska hända på helgen, aldrig kul när det än händer men brukar vara svårare att få fatt i rätt människor på helgen.
  Bra att det fixas snabbt.

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
 2. Okoj vad tokigt det blev för dig på söndagen. Tur du har bussiga grannar och att hemtjänsten också kom med vatten.
  Jo avloppet måste ju fungera i alla väder.
  Vi hade det problemet då bi bodde uppe i en by till Vilhelmina. Egen brunn och när allt frös fick jag och flickorna fara på en byskola och duscha på kvällen.
  Hoppas allt är bra med dig och Amanda annars.
  Här är det topoen som vanligt. Vädret ser ut att bli vackert idag med och bara-10.
  Har ju snöat en massa liksom det gjorde 2006 så nu får det räcka och släppa in lite mer sol och värme. Må så gott och kramizar,
  Gunilla.

  SvaraRadera
 3. Men så det blev! Säger som de andra, tur att du har bra grannar och hemtjänsten och att värmen funkade!! Bra att du fick tag i dem som gjorde installationen och att de kom så fort.Hoppas nu att det löser sig. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slutet gott, allting gott och han kommer tillbaka imorrn för att laga ledningen klart.

   Radera