Väderprognos för 5 dagar

måndag 7 december 2015

En liten uppdatering med många bilder...


Dagarna flyger iväg och det händer ett och annat. Både roliga och mindre roliga saker. Det minst roliga var att båda bokhyllorna var trasiga när förpackningarna öppnades.


 Alla fyra gavlarna var knäckta på flera ställen på grund av felaktig transport. De hade lagt ner de långa paketen på något ojämnt underlag och hade lagt på något tungt så de knäcktes, trodde K.
Gulliga K, som skulle hjälpa till och skruva, var lika upprörd som jag. Vi skickade ett mail till företaget och jag kommer att få dem utbytta senare i veckan.
Det roligaste var att K och sötaste P fick upp mina gardiner och de två rullgardinerna när de inte kunde skruva bokhyllor.
 Gavelfönstret bakom datorn.
 Fönstren mot verandan, de har fått rullgardiner också!
Och slutligen fönstret i sovrummet. Jag hade köpt nästan vita gardinkappor, med små blåa stjärnor på, till alla fönstren. De är både söta och inte alltför "juliga" och jag blir glad av dem. De får sitta tills jag köper nya. Jag har aldrig varit nån som byter gardiner ofta.

Sötaste Fröken Amanda har fått sin älskade vattenfontän, jag var bara tvungen att köpa en ny åt henne för att slippa vattentramset flera ggr i timmen... Den lånade har vi lämna tillbaka till Sötaste P, men jag glömde bruksanvisningen, den får du nästa gång, ni hälsar på!
Jag har också köpt nya luckor till de två nya dörrarna till sovrummet och duschen. Jag vet ju inte vad som har hänt med mina gamla dörrar som hade luckor och så länge de nya luckorna inte är på plats kan jag ju inte stänga dörrarna. Amanda måste kunna komma ut och in överallt! Inte mist till sin låda...

Amanda vaktar sina (!) kattonger ;-)

I onsdags var jag iväg på lite bus. Denna gång var jag och F från Hemtjänsten till ett nytt ställe och inte till mina vanliga. Jag skulle till en affär som jag mycket sällan besöker. Jag behövde hjälp med att korta en länk till en ny fiffig klocka (köpt på rea i deras nätbutik) som klarar driften själv, utan batteribyten, den har en så kallad Eco-Drive och lagrar energi genom urtavlan och det klarar man inte utan rätt verktyg till. En tidig julklapp till mig själv!

Fast dit åker jag nog inte mer. Centrumet var inte speciellt handikappvänligt med mycket trånga hissar till de olika planen. Jag köpte i alla fall två par byxor, när vi gick in i  en klädaffär lite snabbt. Båda jättesköna att sitta i. Det var precis vad jag behövde fylla på i klädväg. Dessutom fick jag klockan fixad och det var det viktigaste, nu slipper jag vara orolig över att den glider av handleden, det togs bort 5 bitar av länken, så nu passar den min tunna handled.

Nu har ni fått se de senaste tillskotten. Fler uppdateringar kommer när jag har mer nyheter att dela.

Ha en trevlig början på vecka 50!
 /Julia

18 kommentarer:

 1. Men oj vilket strul med hyllorna , ja att de inte tänker till lite mer då de packar in grejer som ska transporteras långt eeler åtminstone kollar om det står något på paketen innan. Men glad att du mailade och att de lovade at skicka nya hyllor. Men kul annars att det börjar ta sig med det mesta och att gardinerna och rullgardinen är på plats nu. Jätte söt gardinkappa föresten. Kul att se dig här inne ingen, saknar dig då du inte synts till, vill ringa och kolla så du är okey. Fast jag förstår ju att du och Amannda inte kan hinna med allt. Ha en bra dag, och kramizar, Gunilla!

  SvaraRadera
 2. Nej men så trist att de var knäckta när ni öppnade förpackningarna. Sådant är ju bara så otroligt tråkigt. Hoppas de nya kommer snabbt. Fint blev det i alla fall med gardinerna och här tycker vi nog allt att det är året-runt-gardiner. Passar både till jul som mitt på sommaren.
  Nospussar!

  SvaraRadera
 3. Hej vännen! Jättesöta gardiner men otur att skåpen var knäckta sånt blir man både ledsen o arg över. Så klart att Amanda måste vakta sina kartonger kram o nosgos

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kattonger måste vaktas, för vem vet vad som händer med dem annars ;-)

   Radera
 4. Men så dåligt av transportfirman, alla är inte skickliga i sitt yrke. Men skönt att du får rättelse tydligen utan krångel i alla fall. Jättesöta gardiner och fin klocka, precis så där tydlig som jag också vill ha den!
  Och kattonger kan man väl aldrig få för många om man är katt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är skönt. Jag trodde ett tag att de skulle krångla, då förpackningarna inte öppnades förrän flera veckor efter köpet...
   Min nya klocka är både jättefin och går exakt! Precis som de SKA göra! Jag gillar den :)
   Kattongerna till luckorna är nog för små, även för min lilla fröken, att bo i... Men det finns andra ;-)

   Radera
 5. Vad otroligt trist att få hem söndriga saker, ska inte behöva vara så. Blir bara en massa onödigt extrajobb av det.
  Hoppas de nya kommer att vara hela.
  Vad söta gardinerna är. Min matte byter inte heller ut gardinerna ofta, mest aldrig, hihi! Hon kommer definitivt inte att göra det nu i alla fall för hon har bytt såååååå många gardiner nu på jobbet att nu får det vara, hihi!

  Kramar & Nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är trist att få söndriga saker... De nya SKA kollas av dem som bär in dem = transportfirman, om jag får som jag vill!
   Jag gillar gardinerna, de är så söta och bara sådär lagom "Hjuli(g)a" *fniss*

   Radera
 6. Mycket att stå i! Trist när saker är trasiga när de kommer. Roligt med det som är klart och gissar att Amanda är nöjd med kattongerna. Härligt att du kom iväg ut en sväng också. nosbuffar och kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är jättetrist med trasiga saker!
   Amanda är mest nöjd med vattenfontänen, det dröjer lite innan luckorna är på plats. Jag behöver en händig man med borrmaskin och såg till den monteringen ;-)
   Det var skönt att komma hemifrån i några timmar. Jag behövde det verkligen!

   Radera
 7. Fy vad trist med bokhyllorna, hoppas det löser sig i veckan. Jättesöta gardiner! Här putsade matte alla fönster och bytte gardiner samtidigt. Vi har inte heller några julgardiner men det är kul att byta ibland.
  Hoppas ni får en härlig vecka
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är INTE kul att packa upp trasiga saker!
   Vi hoppas på en bra vecka också!

   Radera
 8. Fyjam så trist att öppna keten med hyllorna och konstatera att dom är trasiga :(
  Tur att dom skickar ut nya utan krångel i alla fall :)
  Jättesöta "julgardiner" , här bytar inte matte gardiner speciellt ofta heller :)
  Bra att Amanda fått en egen vattenfontän igen och att hon snart ska få kattluckor som hon är van vid :)
  Jättesnygg klocka säger matte !
  Inte ofta hon bär det eftersom hon ju jobbar i vården och man inte får ha det på sig under arbetstid.

  Tassklappa ro Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Extra tråkigt, då jag hade hjälp här för monteringen som inte blev av :(
   Amanda är jättenöjd med fontänen och har slutat med tramset i diskhon!
   Kattluckorna ska monteras så snart jag får hit en händig en med bra verktyg ;-)
   Jag gillade klockan, så fort jag fick se den! Tur att den var så pass rabatterad (från 2.800,- till 998.-), för annars hade jag aldrig haft råd att köpa den!!! Denna är i särklass den dyraste klockan jag någonsin har köpt!!!

   Radera
 9. Så fint det blev med gardinerna. Synd att hyllorna var trasiga. P och K är såna där människor som det borde gå att klona.

  SvaraRadera