Väderprognos för 5 dagar

onsdag 17 februari 2016

Soligt


Gårdagen gick åt till läsning! Det var min favoritkocks memoarer, som jag hittade på Amazon.com och


jag insåg att jag verkligen ville läsa hans bok när jag hittade den. Den andra delen, Playing with Fire, hade jag redan även, om jag inte hade läst den såg jag i mitt digra Kindle bibliotek! Så nu kan jag ta dem i rätt ordning. Hans tunga är lika vass i böckerna som i sina program!



Han har ju fått en del mixade omdömen om sitt humör och jag har sett många av hans program.
Både Masterchef, Mastechef Junior, Hell's Kitchen och Kitchen Nightmares och visst är han en hetsig perfektionist och kan till och med vara lite pompös ibland.
Den var bra och jag  sträckläste den. Det var mycket intressant läsning! Nu förstår jag varför han är som han är. Varför bara perfektion duger på hans guldkrogar runt om i världen. Synd att jag aldrig kommer att få smaka på hans mat... om nu inte han öppnar en krog i Sthlm också ;-)

Nu ska jag återgå till förmiddagens bravader. Jag hade en påse mjuka aprikoser och en påse med mjuka fikon. Jag gillar ju både aprikosmarmelad och fikonmarmelad under osten på min frukostmacka, varför inte prova och blanda dem?!? Jag började med att klippa av alla vassa "piggar" som fanns på fikonen.



Jag lade dem i kokande vatten för att de skulle få svälla över natten i kylen efter att de hade svalnat tillräckligt och idag kokade jag dem riktigt mjuka, vilket tog några timmar. Sedan i med lite syltsocker och det får koka lite till! Min stavmixer hjälpte till att mosa lite, det är gott med några fruktbitar i.


Denna burk ska bli en present, men det finns gott om marmelad kvar till mig med. Jag hoppas bara att den blir lika god kall, som den var när den var varm! Den innehåller mycket mindre socker än den köpta och jag tycker hemgjord sylt och marmelad smakar mycket bättre än det köpta. 
Dessutom slipper man alla E-nummer, typ konserveringsmedel, tillsatser av himlen vet vad och mycket annat!

Nu ska jag återgår till Leka med Elden och läsa den med Amanda i knäet, liggandes framför datorn , vara i vägen eller vad hon nu hittar på.
Hon kommer först i vilket fall och oftast somnar hon och sover gott medan jag läser och lyssnar på ljuv klassisk musik.

Vi önskar er en fortsatt trevlig onsdag!


 /Julia



19 kommentarer:

  1. För ett och ett halvt år sedan gjorde min man och jag vårt livs resa, tre veckor från kust till kust i USA. Vi stannande i Las Vegas i två nätter. Och gissa vilken restaurang som fanns på vårt hotell? Just det, Gordon Ramsay's! Det var ju "one's in a lifetime-moment", så fast det sved i plånboken intog vi ena kvällens middag där. Servitriserna var klädda i ålskinn, och killarna i något smokingliknande. Restaurangen var i tre plan, så personalen fick springa som tokar upp och ner. Hade nog aldrig godkänts i Sverige? Ljudvolymen gjorde all konversation omöjlig. Menyn var förstås digital. Men maten då? HIMMELSK! Först olika småplock, och sedan en fisk som inte kunde tillagats bättre, och med perfekta tillbehör. Ja, det var en upplevelse, och det kändes väldigt speciellt att sitta där. Och eftersom vi lät bli alla spelautomaterna, tyckte jag vi var värda maten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. OJ, så häftigt!
      Visst är det dyrt att äta på Guldkrog, men en gång i livet är det värt att få äta nåt riktigt, riktigt gott! Det blir ett minne för alltid.
      Och visst är jag liiite avis på att ni har fått smaka på hans mat...
      Jag visste inget om honom då jag senast var i USA och Los Angeles (på 90-talet).
      Las Vegas har jag bara åkt igenom med Amtrak. På mitt livs tågresa med Chicagoexpressen från Chicago till LA... Det tog 2½ dygn! Gissa om jag blev bortskämd i enkel sovkupé med helpension under resan :)

      Radera
  2. Mumsigt med egen marmelad, givetvis godare än den köpta säger matte.
    Det hade varit häftigt att äta av hans mat nån gång men jag hade nog inte gillat den ändå men matte hade nog, hihi!

    Kramar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, jag tror att till och med du skulle gilla den maten. Han vet ju vad en hund gillar. Han och familjen har en engelsk bulldogg och flera katter ;-)

      Radera
  3. Härligt med böcker som är svåra att lägga ifrån sig! Han är häftig Gordon! Marmeladen såg jättegod ut, fin present! Nosbuffar och kramar från oss

    SvaraRadera
  4. Vad smarrigt med egengjord marmelad, och så får man ner sockermängden och alla e-nummer, MEN... hur länge håller då egengjord marmelad? Jo, nu börjar matte undra för tänk om hon skulle ge sig på att koka ihop något sådant själv hon med.
    Jo, visst kan den där Gordon verka väldigt hetsig men i masterchef junior är han också väldigt ödmjuk och där får man verkligen se en helt annan sida av honom, så nog gömmer den mannen många ess i sina ärmar.
    Nospussar och kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror väl på hur snabba ni är på att äta upp den ;-)
      Skämt åt sido, så vet jag inte, jag gör ju en så liten sats. 400 g torkad frukt ca ½ L kokande vatten de får svälla i över natten och ca 150 g socker, jag brukar ge bort lite och resten hinner jag alltid äta upp innan den blir dålig. Förvara den i kylen bara!
      Gordon Ramsay är pappa till 4 barn, så lite barnvana har han ju hemifrån ;-) och han ÄR mångsidig!

      Radera
    2. PS
      Mina kommentarer hos Laika har försvunnit ut i cyberrymnden några gånger sista tiden har jag märkt... Har du nån "skräplåda" där de har hamnat av MISStag??? DS

      Radera
  5. Jag tänkte på din marmelad idag då jag läste om just aprikoser olika recept. Ska fixa den på fredag/ lördag. Mums. Jo Gordons mat ska ju smaka har jag hört tyvärr dyrt, fast det skulle vara gott och få smaka. Ett lästips: Jungfrustenen av Michael Moriner. Ska hämta ut bok nr två o morgon Fossildrottningen
    Må så gött och mys mef Amanda, här tror de att det är mars jäklar vilket liv. Har piller meeen! Elsa är värst. / jamissar från oss/ Gunilla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för lästipset! De är alltid välkomna till en riktig bokmal :)

      Radera
  6. Kriminalromanen: Pojken o resväskan av Lene Kaaberbol och Agnete Friis är lättläst och bra oxå. / Kramiz.

    SvaraRadera
  7. Kul att hitta böcker som är svåra att släppa :)
    Vår matte har också börjat göra egen sylt , marmelad och chutney for som du säger så vet man ju vad man får i sig och hållbarheten är det inga problem med om det förvaras kallt i kylen.

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
  8. Vår matte brukar också göra eget ibland, som äppelmos och äppeldricka, det är godast jamar vi
    Ha nu en jamans trevlig helg!

    Tass tass
    <3 <3

    SvaraRadera
  9. Marmeladen såg god ut. Vi gör också egen så slipper vi alla kemi i maten utom det som sker mellan socker frukter och vatten. Ha en trevlig söndag!
    Cirkus Boman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack det samma och plommonmarmeladen var jättegod! Tack för att jag fick förmånen att smaka på den!!!

      Radera