Väderprognos för 5 dagar

fredag 27 januari 2012

Äntligen fredag!

 

7friday14

Veckans absolut bästa dag! Halva har ju redan gått, maken har ringt och fått reda på vad mer än frukt och bröd han behöver ta med sig ut. Det var bara ett par saker till. Han handlar på sin lunch. Tur att han har en bra ICA alldeles intill sitt jobb. Vi handlar oftast på ICA. Det finns både i vårt vanliga köpcentrum och vid biblioteket också. Vi har medlemskort där och betalar in matpengarna för månaden i förskott. Praktiskt!

Det är skönt att man slipper ha kontanter på sig som förr. Pengar är idag oftast ett litet plastkort. Jag ser sällan vanliga kontanter alls. För det första behöver jag inga, jag har ingenstans att handla. Rätt så skönt det med, fast ibland vore det bra om jag kunde handla nåt som jag är sugen på akut. Jag är van att vänta till fredagen, då maken kan ha det med sig eller att vi åker tillsammans på lördagen och handlar.

Mina utgifter i veckorna är lika med noll. Fast det händer ibland att jag handlar på nätet i och för sig, men det tar ju nån vecka innan jag får hem det jag har köpt.

Jag har inga möjligheter till impulsköp av till exempel kläder i en butik under en lunchrast, som förr då jag jobbade i innerstan. Inga frestelser alls. Jag behöver ju inte vara jobbklädd till  exempel.

Kläder köper jag oftast via postorder till oss båda. Nån enstaka gång på H&M, Lindex eller COOP som finns i de köpcentrum vi brukar åka till, maken har en Dressman med de jeans som han gillar på samma ställe.

Jag behöver egentligen bara tights och tröjor hemma, ett par sköna jeans om jag ska nånstans. Bekväma kläder att sitta i, med andra ord och det finns till bra pris hos postorderföretagen. Skor sliter jag inte alls eftersom jag sitter. Hemma använder jag sköna förtäta sandaler som tofflor, jag kan inte gå barfota inne heller. Jag är van att alltid ha nåt på fötterna. De gånger vi åker nånstans har jag “riktiga” skor, men som sagt jag sitter ju i rullstol då med.

Jag har aldrig varit speciellt modeintresserad och är inte road av shopping alls. In i nån affär, titta efter just det jag behöver och ut igen. Jag har varken lust eller tålamod att strosa i affärer, jag hatar trängsel. Maken är lika dan.

Nu ska vi sitta och roa oss bäst vi kan tills maken kommer!

Ha en trevlig fredag!

00051/Julia

11 kommentarer:

  1. Jamar det samma ÄNTLIGEN FREDAG !
    Min matte har jobbat mest HELA veckan och inte haft tid med att hjälpa mig med att sätta på datorn = TRIST :(
    Nu ska hon visst vara ledig hela helgen = TJO HO :)
    Min matte gillar inte heller att shoppa kläder eller trängsel ! Hon brukar passa på att åka till Ge-Kås när hon vet att det är lugnt och ibland så shoppar hon på Kapp Ahl. Jeans köper alltid min matte på ICA :)
    Däremot så älskar min matte att köpa skor !
    Husse brukar undra om det bor en tusenfoting här ;-)
    Önskar er en myyysig fredag !

    SvaraRadera
    Svar
    1. usenfoting? Jojo... Skor är kul, men numera gäller det sköna "sandaler" utan klack inomhus och varma kängor med dragkedja utomhus!

      Radera
  2. Tassar in och önskar er en mysig fredag och helg.
    Kurrelisvansvift på er gullisar! ♥

    SvaraRadera
  3. Visst är det härligt att det är fredag!
    Handla är ett nödvändigt ont säger matte, ibland kan hon tycka att det är kul men det är rätt så sällan och när hon känner sig klar så är hon klar, går inte och strosar och kollar in allt.
    För att inte tala om när det är mellandagsrea och alla är där, nä tack säger hon och handlar det hellre till normalpris för att stå och trängas, usch!

    Ha en trevlig helg!
    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tar det via nätet, då är bara trängsel på bordet bestående av Smulan och Amanda *fniss*

      Radera
  4. Hoppas ni får en skön och trevlig helg. Helst utan snö också.

    SvaraRadera
  5. Fredag gillar vi också! Skönt med Internet ändå om lusten att handla skulle falla på. Hoppas att ni får en riktig myskväll och att husse inte kom alltför sent.nosbuff

    SvaraRadera
  6. Hej, så fin bild du har här i bloggen.
    Den känner jag igen.
    Brukar vara med i olika grafikbilder.
    Jag brukar oxå ibland skicka efter kläder från olika postorderföretag.
    Gillar inte heller att trängas bland folk i butikerna.
    Bättre då att handla i lugn och ro i katalogerna.

    Hoppas ni får en lugn och fin helg

    Tass Tass

    SvaraRadera
  7. Hiya! I know this is kinda off topic nevertheless I'd figured I'd
    ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa?
    My blog discusses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other.

    If you happen to be interested feel free to shoot me an email.
    I look forward to hearing from you! Great blog by the way!



    Also visit my site; gojibär odla

    SvaraRadera