Väderprognos för 5 dagar

onsdag 17 september 2014

Soligt, men kyligt!

 

wednesday_05

Vi vaknade till ännu en solig men dimmig morgon. Kyligt var det också. Det blir lätt kallt inne, när temperaturen inte är högre än 4,8 grader ute. Vi hade 14,7 grader inne på morgonen. HUTTER!!!

Jag har en fin bild från igår på Söta Fröken Amanda som har gosat ner sig för att få det riktigt varmt och mysigt!

PICT1573

Katter vet hur de ska få det riktigt gosigt! En fleecepläd under och en riktigt tjock ovanpå = härligt! Den som hon har över sig är dubbel, en sida är vit och luddig och den andra är slät. Den är jättevarm! Vi hade den ovanpå duntäcket inatt och hade det varmt och skönt! Det var inte kul att gå upp för det var kallt inne på morgonen.

Efter en varm dusch tog det inte många minuter förrän jag var väl påklädd. Jag har en extra tröja på mig och en fleecepläd om benen, på fötterna har jag fårskinnstofflor, så jag fryser inte alls. Jag måste kanske ta fram långkalsonger att ha på mig under jeansen, så jag slipper ha pläden. Jag får leta rätt på dem Blinkar tills imorrn. Det lär inte bli varmare under natten till imorron och fredag. Maken tyckte nästan synd om mig, men han behöver inte vara orolig. Det är enklare att skydda sig mot kylan än värmen. Det är ju bara så och plädar har vi gott om, så vi klarar oss! I helgen fixar vi till båda elementen så det inte blir så kallt på morgonen!

Vi gör bara det som vi brukar. Busar, läser, idag med öronen, lyssnar på musik och löser korsord. Maken hade med sig korsordstidningen som jag prenumererar på i fredags. Jättekul, så länge den varar.

Jag gjorde slut på lagret av korsord, som jag hade samlat på mig, på sjukhuset och korttidshemmet när jag låg inne. Så nu gäller det att börja samla igen Ler ! Det går ju rätt fort, för jag river ut alla dem jag får tag på och lägger på lager och samlar till en ny hög.

Ha en solig och fortsatt trevlig onsdag!

Onsdag 05 /Julia

12 kommentarer:

  1. Ja nu börjar man märka vad som väntar. Inte lika lockande att stiga upp när det är kallt i rummet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, det är ju inte det, men jag är inte speciellt frusen av mig. Fast jag vill nog ha runt 20 grader inne i alla fall :)

      Radera
  2. Vilken mysbild! Fina Amanda! Bra att du har lite att ta till för det är inte kul att frysa! Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Visst är det lättare att skydda sig mot kylan för när det är för varmt kan man inte mer än klä av sig eller som för mig hitta en lite svalare plats. Fast lite för kallt hade ni nog ändå, hihi! Skönt att det snart är helg igen.
    Så mysigt Det ser ut där Amanda ligger och sover.

    Kramizar & Nospussar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Absolut! Vi har gott om både kläder och fleeceplädar.
      Amanda vet hur hon ska ha det bästast! Hon är mattes lilla (p)älskling!

      Radera
  4. Vilken mysbild på Amanda! ;)
    Jag kryper också gärna in under en filt eller täcke och sover, dels är det skönt att vara ifred och dels är det varmt och mysigt.
    Tur att det inte är så långt till helgen nu så ni får ordning på elementen.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var ovanligt att alls se Amanda, oftast är hon bara en bula under täcket/filten :)
      Jag måste verkligen se mig för innan jag sätter mig i sängen, så det inte finns nån liten Amanda under nån liten bula!!!

      Radera
  5. Här var det hela +10 imorse när matte åkte till jobbet 06:30 idag och nu i eftermiddags så var det över +20 grader så hon och en av hennes vårdtagare satt ute och drack eftermiddags kaffe :)
    Visst är det lättare att skydda sig mot kyla än värme , matte säger att värmemadrasserna som hon o husse köpte till sig i julklapp förra året är det bästa inköp dom nånsin gjort , förutom mig då ;-)

    Tassklappar o Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Låter härligt med 20 grader. Det hade inte vi ens inne igår!
      Jag har en också, tack för att ni påminde om att den finns här med :)

      Radera
  6. Ja nog känns det att hösten börjar komma redan. Jag löser också korsord och det händer att jag även skickar in en del av dom. Har bara vunnit en gång hittills. Men kul att lösa korsord iaf. Man lär sig många nya ord också.

    tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skickar inte in mina lösta längre. Chansen till vinst är ju så liten :) Du har helt rätt i att ordförrådet växer och hjärnan får lite gympa också. Jag anväder mycket sällan hjälpmedel till att lösa klurigheterna, oftast får man ut orden ändå :)

      Radera