Väderprognos för 5 dagar

tisdag 22 maj 2012

Godmorgon soliga varma tisdag!

 

00048

Först ett par bilder på Smulan från igår kväll, tagen på bar gärning

PICT0703

ätandes godis från vaggan med alla fyra tassarna i hammocken, inte som sist, då stod hon på fönsterbrädan och sträckte sig upp.

PICT0702

Alltså hon har självmant hoppat upp i den för att komma åt torrisarna jag la där. Hon la sig inte ner i den denna gång, för hon fick bråttom ut på verandan efter Amanda. Men torrisarna var borta ur båda imorse. Snart blir det bild på sovande katt också, förhoppningsvis! Det är troligt att de ligger i dem på nätterna, det gäller att få dem på bild också.

Jag vaknade jättetidigt av intensiv fågelsång med högljudda kommentarer av två hungrigt bligande katter från insidan av sovrumsfönstret.

Ute är det stålande solsken och dryga 10 grader varmt redan, men det blåser ganska mycket tyvärr.

Äppelträden utanför fönstret är full med djupt rosa blomknoppar, håller värmen i sig kommer träden att se ut som rosa gräddbakelser om bara nån dag. Plommonträden har redan blommat över och blommorna blåst bort. Förhoppningsvis har de blivit pollinerade och ger frukt till sensommaren. De allra första plommonen brukar vi kunna plocka i juli. Tänk så grönt det har blivit på bara några dagar. Det är ju blad och eller blommor på allt. Syrenerna har stora nästan utslagna blomklasar redan, annars brukar dom slå ut strax före midsommar. Pyttesmå fruktämnen finns på alla vinbärsbuskar och på hallonhäcken. Vi kommer att få gott om frukt och bär till hösten av alla sorter, som det ser ut.

Jag ska lyssna till Döden går på auktion, ännu en Homan-deckare. Den här är från 2005 och läses av Jan Mårtensson själv.

Jag gör självklart avbrott i lyssnandet för prinsessan Estelles dop som direktsänds idag från 10:45 i SVT 1. Jag minns när hennes mamma, Kronprinsessan Viktoria, döptes för så länge sedan.

Jag har hunnit med mycket, fast klockan bara är 7. Jag har duschat och ätit min frukost redan. Nu ska jag fylla på min mugg och ta en runda bland mina bloggande vänner.

Ha en fin och solig tisdag!

00025-1 /Julia

8 kommentarer:

  1. Kul att missarna börjar uppsKATTa hammockarna, klart det tar lite tid innan man inser fördelarna med nya inventarier :-)
    Så vackert det låter med blommande buskar och träd, måste vara härligt att bo så naturnära när det är varmt och allting grönskar :-)
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  2. Med alla de "mutorna" så är det nog snart fullt med katt i hammockarna! Mysigt! Visst är det roligt att få lite kunglig glans i vardagen ! Hoppas att du har kunnat njuta av solen idag! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Vad kul att tjejerna hoppar upp i hammocken, snart får vi nog se en bild när de sover där.
    Härligt med värme bara den är lagom, jag gillar inte när det är för varmt - lite gnällig kanske, hihi!
    Allt kommer så fort när det blir så varmt direkt, matte sa att rapsen blommar mer nu än vad den gjorde i fredags, visst den har blommat rätt länge men det är den tidiga och det är inte den som hon såg nu.

    Kramizar & nosgos

    SvaraRadera
  4. Du ska se att snart så ligger tjejerna där och sussar så gott :)
    Min matte jobbade mest hela dagen igår , så något barndop blev det inte tittat på här.
    Såg lite från dopet i nyhetssändningen på kvällen.
    Här var et minsann +27 grader igår med , så jag höll mig inne under Ac´n jag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi såg dopet, en historisk händelse. Lilla Estelle är ju den första kvinnliga tronföljaren som döptes :)

      Radera