Väderprognos för 5 dagar

tisdag 21 februari 2012

Godmorgon milda tisdag!

 

103

Första natten med plusgrader hela natten! Visserligen bara +1,2 som kallast men ändå. Just nu vid sjutiden visar termometern +1,9. Det är lovande, våren är nog på väg sakteliga. Det lär dröja, jag vet, men min längtan är stor. Trots att denna vinter har varit mycket bättre än de två föregående, då det var så mycket snö. Hoppas bara att det milda vädret fortsätter och sön blir ett minne blott. Att det blir kallare gör inte så mycket, bara snön försvinner.

Jag har inte berättat att jag har fått nya skatter från Alice, Wilma, Bosse, Mårrgan och deras gulliga matte. De kom förra veckan, precis lagom till min namnsdag och maken hade dem med sig. Den bästaste överraskningen var filmen om en viss charmig röd katt med stövlar och hatt. mk Tack snälla ni!!! Vi satt och njöt av den i helgen och jag såg den en gång till igår! Smulan och Amanda tittade intresserat på den med, fast de var ju på förhandsvisning med ett glatt gäng katter för några veckor sen.

Dessutom fick jag andra säsongen av

Downton 2

Downton Abbey.

Ännu en toppenbra serie från BBC. Med en av mina favoriter, Maggie Smith, i huvudrollen. Hon är så bra! Jag tycker att hon bara blir bättre med åren. Det är lika dant med Angela Lansburry. Hon har bland mycket annat spelat huvudrollen i Mord och inga visor på äldre dar. Den deckarserien tyckte vi mycket om också. Jag undrar om de finns på DVD. Jag har då inte sett dem ännu. Inte letat heller om jag ska vara ärlig.

Idag ska jag inte göra speciellt mycket. Jag är snorig, lite skrovlig i halsen och känner mig lite hängig. Förmodligen är det lite av makens förkylning som jag har fått. Det är inget att göra åt, jag har ingen feber i alla fall. Jag är väl rätt känslig, eftersom jag inte rör mig ute bland en massa folk och bygger upp immunförsvaret med allehanda baciller på egen hand. Äsch det är OK om det inte blir värre än så här.

Ha en trevlig tisdag!

Kaffekopp /Julia

15 kommentarer:

  1. Åhh, mamma bara älskar engelska deckare av alla dess slag. Men har visst fastnat för nån serie som heter Murdoch Murders (?) också, den handlar visst om 1800 talets Kanada.. Jag har myst med mamma när hon kollat på det och hon rekommenderar den jamar hon. Åhh, har ni fått Mästerkatten i filmform? Woaw, det var såå skoj att se den med alla kompisar *tänker tillbaka*. Här väcktes mamma efter bara två-tre timmars sömn av brorsan.. Visst var det liite taskigt? Hoppas du kryar på dig och ni får en fin tisdag finisar! Nosgos

    SvaraRadera
  2. Ha en trevlig tisdag du också! Kanske gör du dig en Semla idag. Vi ska nog kalasa på dem till efterrätt i alla fall i kväll.Har bullarna i frysen så måste inhandla resten. Kramizar från norr.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har mandelmassa från i julas, om jag nu känner för det.
      Jag är inte så förtjust i semlor alls. Så det gör inget att jag inte får nån idag.

      Radera
  3. Snön kan inte försvinna fort nog för matte. Det är rena skridskobanan på vår lilla gångstig upp till närbutiken, så den undviker man helst. Vad roligt med överraskning från snälla Alice och de andra katterna samt deras gulliga matte. Du har tyckt om Downton Abbey så mycket, har vi förstått. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. hej hej och mjau från oss!
    katterna har börjat vilja vara ute mer på inglasade balkongen nu,det tyder på varmare väder! vår i faggorna?
    /tacksam

    SvaraRadera
  5. Verkar som om du har en hel del att läsa och lyssna på. KAnske blir det högläsning för katterna idag?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mina ljudböcker får dom höra vare sig de vill eller ej ;-)

      Radera
  6. Vad kul att få en överraskning och bra sådana!
    Hoppas att det inte blir nån jobbig förkylning, det är så drygt!

    Kramizar & Vovisar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är jättekul med överraskningar när man minst anar det. Filmen med katten var toppen ;-)

      Radera
  7. Gulligt av Alice och gänget! Alltid kul med bra film och Mästerkatten ser man ju gärna flera gånger! Hoppas förkylningen ger med sig fort.nosbuff

    SvaraRadera
  8. Så himla snällt av Alice och Co att ge dig filmer! Skäms att säga det men vi har ännu inte sett Mästerkatten - det måste vi ju bara göra! Men Downton Abbey är välbekant :-)
    Tråkigt att förkylningen gett sig på dig också.
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera