Väderprognos för 5 dagar

torsdag 30 augusti 2018

Nu är det gjort!

Jag var iväg idag med L-M för att rösta i förtid. Skönt att få det gjort. Jag använde min ledsagning och åkte återigen dit jag måste och inte dit jag egentligen ville.
Så blir det när jag bara har en ledsagning i månaden i fyra timmar. Visserligen var det kul att komma ut lite och jag fick lite extra tid i centrum. Jag ordnade två extranycklar till huset. De är till bästaste E och P. Jag vill att de ska kunna komma in i huset vid behov utan tjafs med Hemtjänsten. Jag har i och för sig sagt till att just dessa två personer ska släppas in, men man har ju hört  och läst om en massa diskussioner om sekretess och annat. A har ju redan nyckel om jag behöver hjälp med Söta Fröken akut.

Skönt att vädret är mer normal för vår del av världen. Det var inte så skönt för oss i hettan. Gissa om vi hade behövt en AC då det var som varmast...
Vi är ju inte van vid +30 grader och där över.

Mina träd dignar av päron och äpplen. Det blev inga plommon iår, plommonträdet vilar tydligen. Jag hoppas att jag får "hjälp" med att plocka och äta alla äpplen och päron.

Gulliga R i huset bredvid fick plocka av mina svarta vinbär. Jag är inte så förtjust i dem och hon får gärna koka saft på dem.
Vi ryckte ut förra helgen när Charlie, R's skogis, fick slut på sin mat. Amanda gav gärna bort nån burk av sin till honom, som han glufsade i sig snabbt, medan hunden Nova satt och dreglade bredvid. Hon fick inte smaka.

Vi önskar alla vänner en trevlig helg!

 /Julia

5 kommentarer:

 1. Visst är det härligt nu när temperaturen har sjunkit, det var verkligen påfrestande med sommarens värme och torka. Låter härligt med mycket frukt, våra två små äppelträd står helt tomma i år. Men vi frossar i tomater i stället! Låter som du har det hyggligt just nu i ditt lilla hus?!

  SvaraRadera
 2. Matte tänkte också förtidsrösta om hon får tummarna loss, hihi! Har gjort det de senaste gångerna.
  Det är bra att några har nycklar så de kan ta sig in till en om det behövs.
  Jag är också betydligt piggare nu när vädret är svalare även om det inte är direkt superkul att gå ut när det regnar vilket det gjort hela dagen.

  Kramar & nospussar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Regnet behövs efter torkan, men gärna bara på nätterna 😉

   Radera
 3. Idag var jag och röstade. Det var lugnt i lokalen då men då jag skulle gå hem var det kö.
  RAGNAR i natt och luften känns ljummen.
  Åh är trött plocka massor av äpplen av en hundpromenerande vän i grannskapet. Sjön erbjöd mig att komma o ta rabarber i somras också. Helt okänd vän från början få vi alltid stannade o pratade med hundarna.
  Vill också ha svarta vinbär men det blir dåligt med det. Hallonen var små annars tycker jag ju de behöver torrt väder.
  Du verkar må bra med det mesta och kul du fått en trevlig granne också.
  JO nycklar är ju bra att dela ut till nära vänner så de kan komma in om så behövs.
  Må så gott från oss i norr/ Gunilla.

  SvaraRadera