Oj, vad dagen har gått fort! Vi har egentligen inte gjort annat än tittat på matlagning och konditortävlingar på TV. Jag är mycket road av att se kockar och konditorer i arbete.
Vi såg ett avsnitt av Masterchef Australia, där deltagarna var barn. Det var enastående att se dessa ungar 11-14 år laga mycket avancerad mat på tid! Mat som jag inte ens skulle ge mig på utan att fundera rätt ordentligt innan. De lagade fasan.
Undrar vad dessa barn ska bli när de blir stora. Kockar förmodligen med deras otroliga talang. Visserligen kunde jag också fixa mat när jag var 11, men jag hade absolut inte kommit på tanken att laga så svåra maträtter som dessa gjorde. De var fantastiskt duktiga.
Sedan att se konditorer i arbete… De gör mig lite avis. De skapar så vackra saker med händerna.
Jag har alltid beundrat människor som är duktiga på att skapa vackra saker med händerna. Inte bara mat och tårtor, utan även de som kan måla, göra håruppsättningar, arrangera blommor och annat skapande arbete. Jag önskar att jag hade nån av deras talanger. Jag kan laga god mat, men jag är inte så duktig på att lägga upp och dekorera.
Dagens middag blir en vanlig Janson.
Vi älskar Jansons Frestelse och gör det gärna till påsk också, inte bara till jul. Den är så enkel att göra, allt i en form. Potatis, lök, anjovis och grädde. Lite ströbröd över och in med formen i ugnen och efter en timma är den klar! Våran blir klar runt klockan fem! (Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle!) Mums!!!
Ha en trevlig Påskafton!
PS
Dagens Janson!!!
Ledsen, men jag kom inte på att ta en bild förrän vi hade ätit. Den blev jättegod som vanligt! DS
Här har min matte jobbat idag med , fast "bara" 7-13. När hon kom hem så fikade vi och nu har vi tassat runt till alla våra bloggkompisar (hoppas vi).
SvaraRaderaHär ska visst matte laga thaiwok gryta idag med , för den hon gjorde häromdagen var Nom Nom !
Det enda påskiga med den är den så kallade Påskskinkan som matte strimmlar i :)
Fortsatt Glad Påsk på er !
Tack det samma :)
RaderaGlad påsk på er! Låter som en härlig dag! Nosbuff
SvaraRaderaTack det samma :)
RaderaSer jättegott ut med Jansson. Hoppas resten av helgen också blir trevlig och mysig.
SvaraRaderaJanson är jättegott!!!
RaderaSmarrigt med janson. Vi gör dock inte det till påsk men blev nästan lite sugen nu ;-)
SvaraRaderaHoppas ni har en fin påsk :-)
Kram
Vi äter nog Janson året runt... det ät ju så gott!
RaderaGladPåskMjau!
SvaraRaderaEfter allt Wikkibloggstrul tidigare, så tappade jag totalt klöstaget om vilka jag redan jamat påskhälsning till! Så här kommer för säkerhets skull en idag också! PåskTassKram Wikki & PåskMysKurr Nova
Kul att du hade tid att titta in, hoppas att du och Nova har kuligt på Landet!
RaderaVisst är janssons Frestelse gott, men ibland gör jag även laxpudding, som oxå är jättegott som omväxling. I dag var våran dotter här och åt påskmat med oss. Trevligt när hon kommer.
SvaraRaderaKallt även i dag, så vi hoppas på varmare väder framöver
Påsk kram till er alla
Laxpudding är jättegott också, det håller jag verkligen med om.
RaderaSåg kanongott ut.
SvaraRaderaSjälv har jag faktiskt lyckats få i mig hela TVÅ mackor.
En med köttbullar och den andra med ägg och ost.
*blev bjuden* *ler*
Grattis! Du håller på att friskna till :)
RaderaDagen kan gå väldigt fort även som man tycker inte gjort nått speciellt.
SvaraRaderaMatte har också ätit Jansons idag, hon kan äta det när som för hon älskar det, hon är märklig tycker jag, hihi!
Matte brukar också säga att de som kan skapa med sina händer är fantastiska och att hon borde ha lite sånt i sig med tanke på att hon både är våg och vänsterhänt men icke sa nicke, hihi! Hon kan annat säger jag!
Kramizar & Vovisar
Maken är våg och vänsterhänt ;-) Han är duktig med verktyg!
Radera